Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Roches Neuves Thierry Germain Les Roches Saumur-Champigny Rouge 2016

Vad tyckte du?

Domaine des Roches Neuves Thierry Germain Les Roches Saumur-Champigny Rouge 2016

Ekologisk

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Nya generationens stjärnvinmakare och bland det hetaste du kan dricka i vinvärlden: Biodynamiska Domaine des Roches Neuves och Thierry Germain från Loire. Hans 2016 Les Roches består av 100% cabernet franc från 30-åriga rankor som växer på kalkrika ler- och flintjordar. Jäsningen sker i betongkar (4 ···

Detta vin lanseras 2018-09-03 10:00
Styckvis

229:-

/flaska
Låda (12 st)

219:-

/flaska, totalt 2 628:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2016

Druvor

Cabernet Franc

Smaknotering

Generös, fruktdriven och cabernet franc-kryddig med en tydlig ren doft av mörka bär, lila blommor, örter, hallon och krita. Smaken är rund och generös med fina tanniner, frisk syra, struktur och komplexitet med lång eftersmak.

Drickes
2018-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Kødretter især som lam og vildt.

Vinet

Nya generationens stjärnvinmakare och bland det hetaste du kan dricka i vinvärlden: Biodynamiska Domaine des Roches Neuves och Thierry Germain från Loire. Hans 2016 Les Roches består av 100% cabernet franc från 30-åriga rankor som växer på kalkrika ler- och flintjordar. Jäsningen sker i betongkar (40% hela klasar) med en efterföljande lagring på 600-liters ekfat. Ett riktigt stort vin som vinner på en stunds luftning innan det avnjuts.

Producenten

Thierry Germain har lyft Domaines Roches Neuves till den allra högsta nivån av viner från Loire. De har kallats för ”nästa generations Clos Rougeard” och tillhör den absoluta toppen i Saumur – både med sina vita och röda viner. Vineriet är beläget i Varrains och Thierry odlar de 29 hektaren helt biodynamiskt. Hans viner är alltid perfekt mogna i frukten med en tydlig floral ton och tilltalande fräschör. Thierry kommer från en vinmakarfanilj I Bordeaux men bestämde sig tidigt för att gå sin egen väg. Han köpte sin vingård 1991 om omvandlade den strax därpå till biodynamisk odling. Hans idoga arbete har lett till en renässans för den tidigare nästan bortglömda regionen Saumur-Champigny.


http://www.rochesneuves.com

Karta