Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Calvet Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie 2017

Vad tyckte du?

Calvet Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie 2017

Frankrike, Loire, 750 ml, 12%

Klassisk Muscadet Sèvre-et-Maine som gärna avnjutes på samma sätt som man gör i regionen; till fisken, skaldjuren eller som aperitif. Druvorna växer i det kustnära området i Loiredalen och får pressning och jäsning på ståltankar ligga kvar på sin jästfällning (Sur Lie betyder "på jästfällning") upp ···

Detta vin lanseras 2019-03-04 10:00
Styckvis

109:-

/flaska
Låda (12 st)

109:-

/flaska, totalt 1 308:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2017

Druvor

Melon de Bourgogne

Smaknotering

Torr, mycket frisk och fruktig med stiltypisk sur lie-karaktär som bidrar med rondör. Vinet har inslag av vita vinbär, citrus och örter med en avslutande aromatisk ton.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassisk Muscadet Sèvre-et-Maine som gärna avnjutes på samma sätt som man gör i regionen; till fisken, skaldjuren eller som aperitif. Druvorna växer i det kustnära området i Loiredalen och får pressning och jäsning på ståltankar ligga kvar på sin jästfällning (Sur Lie betyder "på jästfällning") upp till 2 månader innan filtrering och buteljering.

Producenten

Calvet är utan tvekan en av Frankrikes mest kända vinproducenter. Företaget bildades redan 1818 i byn Tain Hermitage vilken ligger i Rhônedalen, fem år senare etablerade de sig i Bordeaux. Företaget har sedan dess fortsatt att växa, hela tiden utan att göra avkall på kvalitén. Hjärtat av vinproduktionen ligger i Bordeaux där de äger flera vinslott även om de är verksamma i andra delar av Frankrike. Deras viner uppmärksammas gång på gång av internationell vinpress för sin höga kvalité.

http://www.calvet.com/en/home/