Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Calvet Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie 2017

Vad tyckte du?

Calvet Muscadet Sèvre-et-Maine Sur Lie 2017

Frankrike, Loire, 750 ml, 12%

Klassisk Muscadet Sèvre-et-Maine som gärna avnjutes på samma sätt som man gör i regionen; till fisken, skaldjuren eller som aperitif. Druvorna växer i det kustnära området i Loiredalen och får pressning och jäsning på ståltankar ligga kvar på sin jästfällning (Sur Lie betyder "på jästfällning") upp ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Melon de Bourgogne

Smaknotering

Torr, mycket frisk och fruktig med stiltypisk sur lie-karaktär som bidrar med rondör. Vinet har inslag av vita vinbär, citrus och örter med en avslutande aromatisk ton.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
87++ p "Ett fynd."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av persikor, äpple, litchi, blommor och mineraler. Ett fynd."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassisk Muscadet Sèvre-et-Maine som gärna avnjutes på samma sätt som man gör i regionen; till fisken, skaldjuren eller som aperitif. Druvorna växer i det kustnära området i Loiredalen och får pressning och jäsning på ståltankar ligga kvar på sin jästfällning (Sur Lie betyder "på jästfällning") upp till 2 månader innan filtrering och buteljering.

Producenten

Calvet är utan tvekan en av Frankrikes mest kända vinproducenter. Företaget bildades redan 1818 i byn Tain Hermitage vilken ligger i Rhônedalen, fem år senare etablerade de sig i Bordeaux. Företaget har sedan dess fortsatt att växa, hela tiden utan att göra avkall på kvalitén. Hjärtat av vinproduktionen ligger i Bordeaux där de äger flera vinslott även om de är verksamma i andra delar av Frankrike. Deras viner uppmärksammas gång på gång av internationell vinpress för sin höga kvalité.

http://www.calvet.com/en/home/