Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Majas Rouge 2018

Domaine de MajasRouge 2018

Ekologisk

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 13%

En riktigt naturvinsklassiker. Domaine de Majas Rouge är gjort på en blandning Ava carnignan (40 procent) grenache (37 procent) och syrah som växer i vingårdar som består av kalksten, schist och lera. Rankorna har planterats mellan 1928 och 1988 och skördeuttaget var 40 hl/ha. Skörden sker förstås f ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Stor varm doft av mörka och röda bär, kryddor, ladugård och saltlakrits. Smaken är relativt fyllig och koncentrerad men juicig med inslag av kryddor, sälta och mineral. Lång fruktdriven eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En riktigt naturvinsklassiker. Domaine de Majas Rouge är gjort på en blandning Ava carnignan (40 procent) grenache (37 procent) och syrah som växer i vingårdar som består av kalksten, schist och lera. Rankorna har planterats mellan 1928 och 1988 och skördeuttaget var 40 hl/ha. Skörden sker förstås för hand och därefter får druvor och skal macerera i 4 dagar innan pressning och fortsatt jäsning. Vinet har lagrats i 6 månader på betongtankar innan buteljering. Det här är ett generöst och robust sydfranskt vin med härlig mjuk frukt och kryddighet. Drick till smakrika kötträtter. 

Producenten

I dalgången mellan Pyreneérna och Corbierbergen ligger Alain Carriers 30 hektar vinmark. Trots att det ligger beläget i varma Roussillion är klimatet svalare än i många andra områden i regionen mycket tack vare nordliga vindar som kyler ner och ger druvorna elegans och syra i tillägg till fin mognad. Även de kalk- och skifferrika jordarna bidrar. Som hjälp har Alain ingen mindre än Tom Lubbe från berömda Domaine Matassa i närliggande Calce (som i sin tur vara lärjunge och ingift i familjen Gauby och Domaine Gauby). Samarbetet påbörjades 2007 då Tom bland annat hjälpte till att ställa om till ekologisk odling samt mer naturlig vinmakning utan tillsatser. Resten är historia. Domaine de Majas tillhör idag de moderna naturvinsklassikerna och du hittar deras viner på några av världens coolaste restauranger och vinbarer. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du