Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jeff Carrel Morillon Blanc 2020
Våra kunder tycker

Jeff CarrelMorillon Blanc 2020

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 14%

Druvorna skördas för hand vi rätt mognad och avstjälkas innan och pressning jäser man musten i ekfat med den naturliga jästen från druvorna. Vinet får även genomgå malolaktisk jäsning/äppel-mjölksyrajäsning på fat vilket ger en lite fetare smörig still på vinet. Det färdiga vinet lagras cirka ett ha···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Generös och fruktig doft av päron, persika och ananas med nyanser av brynt smör. Smaken är fyllig men med en fin syra och även toner av rostat bröd och vanilj i eftersmaken.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Jeff Carrel, en riktig enfant terrible, har sedan 2007 fått stor uppmärksamhet för sina viner, speciellt hans Morillon (Synonym för Chardonnay – precis som i Österrike). Nyckeln till framgången är enkel – leta upp gamla vingårdar, samarbeta med lokala bönder som annars skulle sälja sina druvor till anonyma kooperativ, vinifiera naturligt, med minimala tillsatser och buteljera med snygga, moderna etiketter.

http://www.jeffcarrel.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du