Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Frederic Esmonin Les Champonnets 1. Cru 2018
Våra kunder tycker

Domaine Frederic EsmoninLes Champonnets 1. Cru 2018

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

Domaine Frédéric Esmoni - här i form av deras 1 er cru Les Champonnets 2018. Druvorna kommer från en liten 1 er Cru mark som kallas Champonnets och som är  uppkallad efter en tidigare ägare Ponnet. Champponnets betyder Ponnets mark och ligger precis vid södra sidan av vägen upp till 1 er Crus Clos S···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Ungdomlig, inbjudande doft med toner av röda bär, hallon, svarta vinbär, skogsbädd och örter. Kroppen är medelfyllig med tydliga tanniner, ett fint grepp balanseras av fin frukt och en pigg syra i ett långt örtigt avslut.

Drickes
2023-2040
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine Frédéric Esmonin är en liten familjeägd egendom i Les Estournelles i Gevrey- Chambertin - en av de berömda byarna i Côte de Nuits. Man äger endast 10 hektar och fram till 1987 såldes alla druvorna till berömda négocianter eller vinhandlare som Leroy och Jadot - och några av Leroys mest berömda viner från 1950-talet härstammar från Domaine Frédéric Esmonin. 

Av de 10 hektaren utgörs av berömda premier cru-lägen men man äger också en del av Grand Cru Ruchottes- Chambertin precis intill Armand Rousseau's Clos des Ruchottes. 

Idag drivs egendomen av Frédéric Esmonins men både mamma och pappa är fortfarande aktiva i driften av egendomen. I vingården och i källaren är det "lutte raisonnée" som gäller vilket betyder att man bara använder kemiska bekämpningsmedel och tillsatser om det är absolut nödvändigt. Jorden plöjs med häst och all kompost är ekologisk. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du