Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Cazetiers 2020

Domaine FaiveleyGevrey-Chambertin 1er Cru Les Cazetiers 2020

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13,5%

Uttrycket "Cazetier" härstammar från "Castel", den vingårdslott som ligger strax ovanför Château de Gevrey. Det är en av de sällsynta "Têtes de Cuvée" som inte har omklassificerats som Grand Cru på 1930-talet. Tillsammans med "Lavaux-Saint-Jacques" och "Clos Saint-Jacques" anses den vara en av de bä···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Intensiv och komplex doft med toner av mörka bär, blå plommon, mörk choklad och vanilj. Smaken är ännu väldigt ung men ändå rik och rund med en fast struktur och tydliga.

Drickes
2025-2040
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95p "Explosive nose of sour cherry with notes of wet earth and spice"

Explosive nose of sour cherry with notes of wet earth and spice, then a very energetic and structured, medium-bodied palate that doesn´t leave any doubt, thanks to the intensity and wonderful harmony. Very long, focused finish that´s very cool and clean.

WineAdvocate
93-95 p "it´s elegantly muscular"

The 2020 Gevrey-Chambertin 1er Cru Les Cazetiers is brilliant, unwinding in the glass with aromas of dark berries, plums, dark chocolate, spices and vanilla pod. Medium to full-bodied, layered and concentrated, it´s elegantly muscular, with a deep and multidimensional core and a long, expansive finish. It´s worth a special effort to seek out.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du