Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Saint Cosme Crozes-Hermitage 2019
Våra kunder tycker

Saint CosmeCrozes-Hermitage 2019

Frankrike, Crozes-Hermitage, 750 ml, 14,5%

Det finns få saker som är så speciella som ren syrah från norra Rhône och några av de bästa kommer från Corzes-Hermitage - mytomspunna Hermitages prisvärda lillebror. Saint Cosmes Crozes Hermitage är gjord på avstjälkade druvor av syrah-klonen Serine som växer i granitjordar. 12 månaders lagring: 20 ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Syrah

Smaknotering

Elegant doft med fruktiga aromer av björnbär, blå plommon och bigarråer tillsammans med den karaktäristiska nyansen av vitpeppar. Smaken är umgdomligt pigg och en härligt kryddig fruktiget backas upp med en frisk syra och eleganta tanniner som ligger kvar i eftersmaken som i sin tur avslutas med en finstämd sälta.

Drickes
2021-2027
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
93p It´s a smoking good Crozes-Hermitage."

Pure, classic Northern Rhône notes of spiced blackberry fruits, peppery herbs, bacon fat, and some gamey, bouquet garni-like nuances all emerge from the 2019 Crozes-Hermitage. and it´s medium to full-bodied, concentrated, and unevolved. Give bottles 2-3 years and enjoy over the following decade or more. It´s a smoking good Crozes-Hermitage.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det finns få saker som är så speciella som ren syrah från norra Rhône och några av de bästa kommer från Corzes-Hermitage - mytomspunna Hermitages prisvärda lillebror. Saint Cosmes Crozes Hermitage är gjord på avstjälkade druvor av syrah-klonen Serine som växer i granitjordar. 12 månaders lagring: 20% nya fat 40% fat som används för andra gången. 40% fat som används för tredje gången. Resultatet är ett vibrerande och smakrikt vin som är en fröjd att dricka redan nu. Buteljerat utan filtrering.

Producenten

Saint Cosme är en av de ledande kvalitetsproducenterna i södra Rhône, med bas i den lilla byn Gigondas. Anorna för familjen Barroul går ända tillbaka till 1570 och nuvarande ägare tillika vinmakare Louis Barruol är fjortonde generationen Barroul på egendomen. Egendomen är med andra ord en av de äldsta i Gigondas och klassas även som en av Gigondas absolut bästa producenter. Egendomen är egentligen daterad 1416 men familjen Barruol tog som sagt över ca 150 år senare. Förutom att producera viner från egna vingårdar i och kring Gigondas, är man även så kallad negociant. Därigenom har man tillgång till några av de bästa vinerna i hela Rhônedalen. Dessa viner är producerade tillsammans med odlarna, i samråd med Saint Cosme. Saint Cosme är den enda producenten i Gigondas som fått 100 poäng av vingurun Robert Parker med sin Gigondas ”Hominis Fides” av årgång 2007. Efter den utmärkelsen har efterfrågan på vinerna ökat men produktionsvolymen ligger fast. Vinerna är klassiska med extremt låga skördeuttag. I princip alla vinerna är ofiltrerade. Vinerna från egendomens egna odlingar är biodynamiska.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.saintcosme.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du