Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Blason de Bourgogne Crémant de Bourgogne Brut

Vad tyckte du?

Blason de Bourgogne Crémant de Bourgogne Brut

Frankrike, Crémant de Bourgogne, 750 ml, 12%

Klassisk Crémant från Bourgogne! Ett friskt och strukturerat mousserande vin som passar som såväl aperitif, snittar, skaldjur och vit fisk. En Crémant görs på samma sätt som en champagne med liknande rigorösa tekniker. Druvorna pressades försiktigt i pneumatisk press och genomgick därefter temperatu ···

Styckvis

159:-

/flaska
Låda (6 st)

159:-

/flaska, totalt 954:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Elegant doft med inslag av gröna äpplen, päron och kex. Torr med frisk syra möts upp av en finstämd frukt med toner av gröna äpplen, melon, citrus och kex.

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
9 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassisk Crémant från Bourgogne! Ett friskt och strukturerat mousserande vin som passar som såväl aperitif, snittar, skaldjur och vit fisk. En Crémant görs på samma sätt som en champagne med liknande rigorösa tekniker. Druvorna pressades försiktigt i pneumatisk press och genomgick därefter temperaturkontrollerad jäsning vid max 18 grader i rostfria ståltankar. Därefter genomfördes malolaktisk jäsning. Efter andra jäsning på flaska lagrades vinet på sin jästfällning under ca 18 månader. 

Producenten

Blason de Bourgogne startade 2002 som en serie viner under en gemensam etikett men från olika ursprung från nästan hela Bourgogne, norr till söder. Vinerna kännetecknas av kvalitet, prisvärdhet och ursprungstypicitet. Producent av Blason de Bourgogne är Vignerons Associés som är ett av de ledande kooperativen i Bourgogne.

http://www.blason.com/uk/