Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Corton Clos des Cortons Faiveley 2020

Domaine FaiveleyCorton Clos des Cortons Faiveley 2020

Frankrike, Corton-Charlemagne, 750 ml, 13%

"Clos des Cortons Faiveley" är en monopolvinmark som har varit i Faiveley-familjens ägor sedan 1874. Det är domänens flaggskeppsvin och ett av endast två burgundiska Grands Crus som får bära namnet på dess ägare (Romanée-Conti är den andra). Vingården har en östlig exponering och är endast på ca 2 h···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Kraftfull, koncentrerad och fruktig doft med toner av röda bär och kryddor med en tydlig fatkaraktär i bakkanten. Smaken är generös med ännu unga och tydliga tanniner som med tiden kommer att integreras på ett med den stora fruktigheten och den stora syran.

Drickes
2025-2050
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
98p "What a stunning fragrance this Corton has"

What a stunning fragrance this Corton has, with ripe damson, pomegranate and floral notes interacting in a very exciting way with the wild-herb notes. Very concentrated and focused, without any sense of weight, the finish incredibly vibrant and mineral. Really lifts off at the very long finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du