Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tour Saint Michel Chateauneuf du Pape Tour du Lion  2019

Tour Saint Michel Chateauneuf du Pape Tour du Lion 2019

Frankrike, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 16%

Årgång 2019 är en väldigt bra årgång i Châteauneuf-du-Pape Och få gör det bättre än Tour Saint Michel - vars viner skördas för hand och med ett strängt urval. Druvorna jäser temperaturkontrollerat och med både nedtryckning av skal/jästlocket och överpumpning av musten. Därefter lagras de i en kombin ···

Styckvis

449:-

/flaska
Låda (12 st)

449:-

/flaska, totalt 5 388:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2019

Druvor

Mourvèdre, Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Doften är stor, med mycket rik frukt och bjuder på inslag av hallon, lakrits och viss fatkaraktär. Smaken är fyllig med inbäddade tanniner, massiv ungdomlig frukt, mörka bär och mineral. Här blandas kraft med elegans på ett mycket fint sätt. Eftersmaken sitter kvar mycket länge.

Drickes
2013-2030
Alkoholhalt
16%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Decanter
95 p "Refined and complex with floral notes, lots of spice and red fruits aromas"

Refined and complex with floral notes, lots of spice and red fruits aromas. Elegant texture with creamy richness and a mouthcoating fruit and flavour.

Vinous
93 p "Finishes very long and smooth, with repeating spiciness and a late touch of succulent herbs."

Bright violet. Raspberry, boysenberry and building floral qualities on the perfumed, spice-accented nose. Palate-coating red and blue fruit preserve, spicecake and cherry cola flavors show fine clarity and deepen through the back half. Finishes very long and smooth, with repeating spiciness and a late touch of succulent herbs.

-- Josh Raynolds

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till smakrika rätter av ljust kött och fågel eller till rätter av nötkött och vilt, gärna grillat. 

Vinet

Årgång 2019 är en väldigt bra årgång i Châteauneuf-du-Pape Och få gör det bättre än Tour Saint Michel - vars viner skördas för hand och med ett strängt urval. Druvorna jäser temperaturkontrollerat och med både nedtryckning av skal/jästlocket och överpumpning av musten. Därefter lagras de i en kombination av cementtankar, stora träfat och mindre ekfat. Cuvée Lion är gjord på en blandning av 75% grenache, 20% syrah, and 5% mourvèdre Som mestadels har lagrats på neutrala tankar men 20 procent av vinet har lagrats på två år ganla ekfat. Det här är ett vin som redan har en inbjudande frukt men som lätt kan lagras i 10-15 år. 

Producenten

Domaine Tour Saint Michel är ett familjeägt gods i tredje generationen. 1930 grundades Tour St Michel av Michel Fabre, sonen Henri utvecklade sedan godset vidare till att omfatta över 40 hektar, varav 35 ligger i appellationen Chateauneuf-du-Pape.  Mireille, Henris dotter, är nu den som leder verksamheten på Tour St Michel. Hon har en fot i familjetraditionen och den andra i samtiden och utvecklar godset med varsam hand med moderna metoder. 
http://www.toursaintmichel.com