Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Nicolas Maillart Rosé Grand Cru Brut

Vad tyckte du?

Champagne Nicolas Maillart Rosé Grand Cru Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 13%

Nicolas Maillart är en familjefirma i Ecueil i Montaigne de Reims i Champagne. Sedan Nicolas tog över efter sin far 2003 har han i stort sett förändrat allt vilket ökat kvaliteten enormt. De 11 hektaren odlas så nära ekologiskt som det bara går och vinerna görs i en generös, vinös och lite rostad st ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

En stor, bärig doft med toner av jordgubbar, lingon, körsbär, citrus och brioche. En fin mousse och en relativt fyllig kropp med en frisk syra och ett bärigt avslut.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
7 g/l

Så tycker experterna

WineAdvocate
91 p "The wine reveals gorgeous inner perfume."

"The NV Brut Grand Cru Rose (from vines in Bouzy) is an intense yet subtle wine that needs time in the glass for its richness to emerge. The wine reveals gorgeous inner perfume in its fragrant fruit in an incredibly elegant, understated style. Here, too, the wine offers terrific length and balance."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nicolas Maillart är en familjefirma i Ecueil i Montaigne de Reims i Champagne. Sedan Nicolas tog över efter sin far 2003 har han i stort sett förändrat allt vilket ökat kvaliteten enormt. De 11 hektaren odlas så nära ekologiskt som det bara går och vinerna görs i en generös, vinös och lite rostad stil. Deras rosé är en blend av 70% charodnnay och 30% pinot noir där de röda druvornas skal fick macerera med musten i 52 timmar för att ge vinet dess färg. Vinet fick därefter 2 års lagring på sin jästfällning innan det degorgerades (för hand). En mycket inbjudande champagne som med sin härliga fyllighet gör den till en utmärkt följeslagare till mat.

Producenten

Nicolas Maillart är en familjefirma i Écueil i Montaigne de Reims i Champagne. Familjen har odlat vin i området sedan åtminstone 1700-talet och sedan 2003 är det Nicolas Maillart som driver firman. När Nicolas tog över efter sin far började han en komplett omvandling av firman. Bland annat så slutade han att krossa och pressa sina druvor hos områdets stora kooperativ för att få mer kontroll över procesessen. 

De 11 hektaren odlas hållbart och så nära ekologiskt som det bara går och vinerna görs i en generös, vinös och lite rostad stil med naturlig jäst och ett stort inslag av lagring på ek. Platine är instegsvinet och kommer från Grand Cru- och Premier Cruvingårdar i  Ecueil, Villers Allerand och Bouzy. Dessutom gör han en Brut Rosé Grand Cru, två vingårdsviner (en 100 procent chardonnay och en 100 procent pinot noir - båda som årgångschampagne), en vanlig årgångscuvée och en Cuvée Prestige.