Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bollinger R.D. (magnum) 2002

Vad tyckte du?

Bollinger R.D. (magnum) 2002

Frankrike, Champagne, 1500 ml

Magiska årgången 2002 på magnum av Bollinger R.D på magnum! Namnet på cuvéen står för "Recently Disgorged" och innebär att champagnen har fått ligga extra länge på sin jästfällning. Att "degorgera" en champagne innebär att jästfällningen avlägsnas från flaskan och är det sista i vinmakningsprocessen ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2002

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Stor, aromatisk, elegant och samtidigt kraftfull doft. Smaken är torr, komlex och explosiv med lager av mogna äpplen, champinjon, bröd och fina toner av citrus. Lång, lång eftersmak som ännu är i sin ungdom

Drickes
2019-2028
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
98 p FYND!

Ung, fräsch bouquet med citrus, vinteräpplen, nötter, blommor och mineraler. Smaken är djup, rik och fyllig med torr, komplex frukt, härlig balans, läcker syra och inslag av grapefrukt, vinteräpplen, honungspomelo, färsk mandel, citrusskal, ostronskal, krita, blommor, fat och mineraler. En ung, fräsch champagne med torr, återhållen frukt, läcker syra och ung, mycket lång eftersmak. Provad på helflaska. Drick 16–42.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Magiska årgången 2002 på magnum av Bollinger R.D på magnum! Namnet på cuvéen står för "Recently Disgorged" och innebär att champagnen har fått ligga extra länge på sin jästfällning. Att "degorgera" en champagne innebär att jästfällningen avlägsnas från flaskan och är det sista i vinmakningsprocessen innan korken och grimman sätts på. En sen-degorgerad champagne dricks med fördel ung för att verkligen fånga den fräschör och aromatik som en lång jästlagring innebär - men kan för den tålmodige sparas under lång tid framöver. Denna cuvée är en av Bollingers flaggskepp och utgör enbart en procent av champagnehusets totala produktion. Idén bakom cuvéen kommer från självaste Lilly Bollinger som lanserade första årgången (1952) år 1967. Exakt hur själva blenden är uppbyggd är en hemlighet, men man vet att druvorna kommer från ungefär 20 olika Grand & Premier Cru-byar och består av 64 % pinot noir och 36 % chardonnay. Vinet lagrades därefter under 13 år på sin jästfällning (jämför med 12 månader som är minsta legala lagringstid!) innan det degorgerades. Ett stort vin för champagneälskaren!

Producenten

Bollinger rankas utan tvekan som ett av de förnämsta vinhusen i Champagne, och det är inte konstigt att en viss James Bond njutit av denna exklusiva dryck i sina senaste filmer. Bollinger har en lång historia och huset grundades 1829. Den färgstarkaste personen i historien är utan tvekan Lily Bollinger. Från sin cykel höll hon ett vakande öga över varenda vinklase när hon gled fram genom det böljande landskapet kring byn Aÿ där vinhuset ligger. I denna Grand Cru-by dominerar pinot noirdruvan, vilken alltid utgör en tredjedel i blandningen till Grande Année. Resterande del utgörs av chardonnay. Bollinger tillhör den mer kraftfulla och smakrika typen av Champagne och förutom den höga andelen av blå druvor så beror smakrikedomen på att man jäser saften på mindre ekfat.

Lily Bollinger myntade även ett berömt citat om sitt vin: "Jag dricker Bollingers champagne när jag är lycklig. Jag dricker den också när jag inte är så glad. Ibland dricker jag den när jag är ensam.När jag har sällskap betraktar jag den som helt nödvändig. Jag smuttar gärna på den när jag inte är hungrig och jag dricker den till mat. I övrigt dricker jag den aldrig utom när jag är törstig."

http://www.champagne-bollinger.com/