Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Mailly Millésime Grand Cru Brut 2012
Våra kunder tycker

Champagne MaillyMillésime Grand Cru Brut 2012

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Mailly’s årgångschampagne görs bara de allra bästa åren och druvorna kommer enbart från Grand Cru-klassade byar. Blenden består av 75% pinot noir och 25% chardonnay. Druvorna är handskördade och pressades som hela klasar med efterföljande malolaktisk jäsning på rostfria ståltankar. En klassisk och l···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2012

Smaknotering

Doften är väldigt elegant med fint brödiga toner. Smaken är torr och bjuder på mycket fin balans, harmonisk syra och fin gräddighet. Här finns toner av citrus, mineral, exotiskt frukt och nybakat bröd. Mycket balanserad och fruktig eftersmak.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

WineEnthusiast
93p 93p "This vintage wine is the driest of the Champagnes from this producer"

This vintage wine is the driest of the Champagnes from this producer. While it is still young, fruitiness and a tautly mineral texture give it great sophistication. The lemon and apple flavors will mature further over time and the wine will be at its best from 2022. ROGER VOSS

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Champagne Mailly är en prestigefylld vinproducent som är belägen i byn Mailly-Champagne i Champagne, Frankrike. Detta vinhus grundades år 1929 och är en kooperativ organisation som innehas av 70 olika odlare som odlar druvor i regionen.

Vinerna från Champagne Mailly är kända för sin höga kvalitet och elegans, och är kända för att vara fulla av karaktär och uttrycksfulla. Vinerna tillverkas enligt traditionella metoder som har förfinats och utvecklats över åren, med handplockade druvor från de bästa vingårdarna i området.

Champagne Mailly har en imponerande samling av viner som inkluderar Grand Cru och Premier Cru viner. Deras Grand Cru-viner tillverkas endast av de allra bästa druvorna som har handplockats från de 17 bästa vingårdarna i regionen, och dessa viner har en särskild smakprofil som kännetecknas av en fin balans mellan syrlighet och sötma.

Champagne Maillys viner är mycket uppskattade över hela världen och de har mottagit många priser och utmärkelser från branschorganisationer och kritiker. De är också kända för sina exklusiva vinturer, där besökare får en chans att upptäcka deras vingårdar och vinkällare, och även prova på deras viner.

Sammanfattningsvis är Champagne Mailly en välrenommerad vinproducent med ett imponerande arv och en passion för att producera högkvalitativa viner. Deras expertis och engagemang för att producera vin av högsta kvalitet har gjort dem till en av de mest respekterade vinproducenterna i Champagne-regionen och i hela världen.

http://www.champagne-mailly.com/en/home
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du