Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nicolas Feuillatte Fondamental Brut

Vad tyckte du?

Nicolas Feuillatte Fondamental Brut

Ekologisk

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Torr ekologisk champagne från uppskattade négoiantfirman Nicolas Feuilatte gjord på 65 % pinot noir och och 35 % chardonnay. Passar både som apéritif och till rätter av fisk och skaldjur.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

En medelfyllig champagne med torr fruktig smak med inslag av bröd och rostade nötter och mandel. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
10 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
91 (+) p "Inslag av grapefrukt, pomelo, honungspomelo, blommor, våt sten och mineraler."

"En ung, fräsch champagne med fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, pomelo, honungspomelo, blommor, våt sten och mineraler. Drick 18-23."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Torr ekologisk champagne från uppskattade négoiantfirman Nicolas Feuilatte gjord på 65 % pinot noir och och 35 % chardonnay. Passar både som apéritif och till rätter av fisk och skaldjur.

Producenten

Nicolas Feuillatte var en av många som direkt efter andra världskriget sökte lyckan i USA. Med två tomma händer lyckades Nicolas bygga upp ett imperium baserat på kaffe och kakao. Tjugo år senare gick hans far hastigt bort och Nicolas blev plötsligt ägare till en vingård i Bouleuse i västra Champagne. Bubbel-van som han var från New Yorks jet-set började han producera champagne som verkligen gillades av hans vänner så som Jackie Onassis, Shirley McLaine och Lauren Bacall. Rätt gäng att visa sitt bubbel med och idag tillhör man de stora négocianterna.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

https://www.nicolas-feuillatte.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du