Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Moet & Chandon Dom Perignon Rosé 2002

Vad tyckte du?

Moet & Chandon Dom Perignon Rosé 2002

Frankrike, Champagne, 750 ml, 13%

2002 är ett underbart roséår. Världens mest prestigefyllda Champagnehus grundades 1743 av Claude Moet, och blev snabbt leverantör till det franska hovet. Idag äger Moet Chandon mer än 1000 hectar av vingårdad men är även delägare till Louis Vitton och Moet-Hennessy. Moet Chandon producerar år ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2002

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Detta vin levereras i november. En av årgångens främsta champagner! Tasting note Dom Pérignon har i denna bemärkelse en storhet som inga andra viner riktigt klarar av att tangera med undantag av La Tâche i Bourgogne. Förutom den underbara strukturen finns lager av röd och exotisk frukt med blodapelsin som ledstjärna.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

I Frankrike dricker man oftast sin champagne till dessert men i övriga världen som aperitif. Visserligen är champagne den perfekta aperitifen med sina aptitretande syror och snabbverkande, uppiggande effekt, men med rätt matackompanjemang kan man få ut ännu mer av sin dryckesupplevelse. Fransmännen är ju som bekant världsmästare i matlagning och deras storhet beror på en kombination av tradition, kunnande samt tillgång på bra råvaror. Varje provins har lokala rätter som har uppnått världsrykte, men Champagne är med franska mått mätt ingen stor kulinarisk provins. På de bästa restaurangerna äter man mestadels rätter från övriga Frankrike. Det lokala köket är trots allt rikt och varierat. De närliggande floderna är rika på sötvattenfisk, och eftersom Ardenneskogarna norr om Reims fortfarande tillhör Europas vilt- och fågelrikaste områden, ingår hjortar, rådjur och hönsfåglar i många av de lokala rätterna. Lamm- och fläskrätter är också vanligare än rätter gjorda på nötkött. Champagne är med sin friska syra och härliga bubblighet en perfekt start på en middag. Om du orkar anstränga dig lite grann kan vi rekommendera en riktigt rolig och god förrätt där den gamla hamburgaren har fått sig en ny look. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinet

2002 är ett underbart roséår.

Producenten

Världens mest prestigefyllda Champagnehus grundades 1743 av Claude Moet, och blev snabbt leverantör till det franska hovet.

Idag äger Moet Chandon mer än 1000 hectar av vingårdad men är även delägare till Louis Vitton och Moet-Hennessy. Moet Chandon producerar årligen ca 26,000,000 flaskor Champagne och är därmed en av världens största Champagne producenter.

Producenten

Champagnehuset grundades 1743 av Claude Moët, men fick sitt riktiga erkännande under Jean-Rémys ledning i början av 1800-talet. Napoleon, som studerade vid militärhögskolan i Brienne, blev god vän med Jean-Rémy, som snart blev borgmästare i Épernay. En osannolik framgångssaga hade inletts! För att Napoleon skulle ha ett värdigt ställe att bo på vid sina många besök i Champagne, uppfördes slottet Le Trianon mittemot Moët & Chandon på avenue de Champagne. Strax innan Napoleon greps och skickades till Elba, gjorde han ett besök hos Moët för att tilldela Jean-Rémy hederslegionen (Le Légion d'Honneur). Trots nederlaget vid Waterloo, fortsatte Moëts champagne att bli än populärare. 1832 ändrades namnet till Moët & Chandon och firman gjorde stor succé över hela den industriella världen. Redan vid sekelskiftet såldes miljontals flaskor och produktionen har ökat hela tiden bortsett från en liten tillbakagång i början på nittiotalet. 
I dag förfogar huset över 553 hektar i 44 byar, men det räcker inte långt. Eftersom hela 200 byar ingår i standard-cuvéen måste 75% av druvorna köpas in. Så mycket som 82% av totalproduktionen exporteras. Trots att Moët har nått en enorm framgång med sin enkla årgångslösa champagne är kvalitetssteget upp till samtliga årgångsviner gigantiskt. Det vanliga årgångsvinet är mycket pålitligt och bra. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


www.moet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du