Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Cuvée 630A

Vad tyckte du?

Champagne Boizel Cuvée 630A

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Cuvée 630A är en specialcuvée med extra lång lagring (10 år på flaska) Den är resultatet av källarmästaren Christophe Roques-Boizel konstanta experimenterade med sina champagner. I det här fallet handlar det om en noggrann blend av pinot noir från Mailly och Cumièrs och chardonnay från Vertus och Av ···

Styckvis

695:-

/flaska
Låda (6 st)

695:-

/flaska, totalt 4 170:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay

Smaknotering

Utvecklade men friska toner av kanderad frukt, kvitten och angenäm nyans av hasselnöt, vilket kommer i igen i smaken som även bjuder på en underbara inslag av fräschör och mineral som ligger kvar länge i den eleganta eftersmaken.   65% pinot noir och 35% chardonnay.

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
4 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
93 p "På topp idag och tio år framöver"

En djup, rik och fyllig champagne med solmogen frukt, fin mognad och inslag av persikor, passionsfrukt, aprikoser, honung, vit choklad, bröd och mineraler. Cuvée 630A är en specialcuvée med 10 år på flaska och noggrant utvalda druvor – Pinot Noir från Mailly och Cumièrs och Chardonnay från Vertus och Avize. På topp idag och tio år framöver.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cuvée 630A är en specialcuvée med extra lång lagring (10 år på flaska) Den är resultatet av källarmästaren Christophe Roques-Boizel konstanta experimenterade med sina champagner. I det här fallet handlar det om en noggrann blend av pinot noir från Mailly och Cumièrs och chardonnay från Vertus och Avize. Namnet 630A refererar till numret på den tank som vinet låg lagrat i. Christophes mål var att hitta den perfekta kombinationen av en generös rondör parat med de där sekundära aromerna som bara framträder via flera års lagring i källaren. Han skapade därför en mängd olika cuvéer som gick under epitetet "experiment" som fick visa upp sin potential att utvecklas genom extra lagring i fat. Resultatet av denna forskning är några fantastiska cuvéer mogna att dricka direkt. Dosage 4 g/l.

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du