Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Boizel by Antik Batik
Våra kunder tycker

Champagne BoizelBoizel by Antik Batik

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Varje år sedan Evelyne Boizel lade fram idén år 2000, har Champagne Boizel gett carte blanche till kvinnliga designers för att skapa en cuvée. Mer än tjugo år senare är denna tradition fortfarande vid liv och den senaste upplagan av Boizel By-cuvéen designades av Gabriella Cortese, som grundade konf ···

Styckvis

599 kr

/flaskaOrd. pris 729 kr
Låda (6 st)

3 594 kr

Ord. pris 4 374 kr
Smaknotering

Doften är frisk och blommiga och avslöjar fina toner av färska akaciablommor och hagtorn med förföriska nyanser av färsk brioche och honung, toppat med antydningar av mandel och citrus.   Smaken är balanserad och krämig och de delikata men intensiva aromer av hasselnöt, grapefrukt och rostad brioche understödd av en mycket förförisk mineralitet följt av en lång och frisk eftersmak.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
8 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Varje år sedan Evelyne Boizel lade fram idén år 2000, har Champagne Boizel gett carte blanche till kvinnliga designers för att skapa en cuvée. Mer än tjugo år senare är denna tradition fortfarande vid liv och den senaste upplagan av Boizel By-cuvéen designades av Gabriella Cortese, som grundade konfektions- och modeaccessoarmärket Antik Batik 1992 och som sedan dess varit deras designer.

 

Född i Italien är Gabriella en outtröttlig resenär som ser Paris som sitt andra hem och har under sina resor jorden runt hittat inspiration i för sina plaggkollektioner, vilket är avgörande för Antik Batiks framgång med sin bohemiska och sofistikerade stil.

Driven av sin fascination för traditionellt kunnande och tillika hantverkstekniker, öppnade Gabriella workshops i Indien, Indonesien och Peru, där hon hon värnar om hantverk och genuinhet vilket visar sig i Antik Batiks släta bomullstyger, batiktryck, paisleymotiv, fina spetsar och bomulls- eller paljettbroderier. 

 

Gabriella Cortese och Champagne Boizel kombinerade naturligtvis sina visioner kring gemensamma principer:

Hantverk: Antik Batiks användning av traditionella vävnings- och färgningstekniker speglar mänskliga färdigheter och känslighet på samma sätt som Champagne Boizels vinframställnings- och blandningsstilar gör.

Miljömedvetenhet: Antik Batiks etiska engagemang överensstämmer med den grundläggande respekten för naturen på Champagne Boizel, vars vingårdar är certifierade HEV 3 (High Environmental Value).

Innovationsanda: Sedan starten har frihet i skapande uttryckts på Antik Batik ungefär som på Champagne Boizel, som var ett av de allra första champagnehusen som tillverkade Blanc de Blancs 1920 och öppnade dörrarna till Atelier 1834, som erbjuder vinkällare-turer och stora smakupplevelser för besökarna.

Gabriellas skapelse återspeglar dessa vanliga tillvägagångssätt. För att designa 2021 års upplaga av "Boizel by"-cuvéen valde hon en Annie-tryckt märkets signatur, som är hennes favoritmönster, och som till exempel täcker hela boudoiren i hennes showroom.

 

Denna champagne är gjord av endast Chardonnay, som kommer från de bästa terroirerna i Côte des Blancs. Dess bleka guldfärg, blommiga doft, mycket delicata bubblor och subtila finess passar perfekt till våren och sommarens mingel.

 

Begränsad upplaga av 2 000 presentförpackningar

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du