Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jean Laurent Blanc de Noirs Brut

Vad tyckte du?

Jean Laurent Blanc de Noirs Brut

Ekologisk

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12,5%

En komplex och smakrik "non vintage" - och en cuvée (eller blandning) på tre olika årgångar och har lagrats i minst tre år på jästfällningen - något som ger en extra komplexitet och ett extra djup till smaken. Vinet görs uteslutande på den blå druvan pinot noir (därav namnet Bland de Noirs). Det är ···

Styckvis

369:-

/flaska
Låda (6 st)

369:-

/flaska, totalt 2 214:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Doften är stor och komplex med toner av röda bär, örter, mogna körsbär och honung. Smaken är kraftfull med markerad syra, mycket bra balans och lång eftersmak. En suveränt bra champagne som inte på något sätt är svår att tycka om. Mycket hög kvalitet för priset.

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Vinous
91 p "Very good clarity and power"

"Light gold. Heady, smoke-tinged red berry and floral aromas, with a hint of orange zest in the background. Offers juicy redcurrant and blood orange flavors, plus a note of toastiness that builds with air. Shows very good clarity and power on the mineral-laced finish, which lingers with strong tenacity and echoing florality." -- Josh Raynolds

WineSpectator
91 p "Rich and creamy"

"Rich and creamy, with hints of toasted brioche and pastry cream underscoring the flavors of pureed plum and creamed apple fruit, marzipan and lemon parfait. Bright, citrusy acidity keeps this fresh and focused through the spiced finish. Disgorged September 2013. Drink now through 2019. 2,900 cases made." – AN

WineAdvocate
90 p "Hints of ash, smoke and licorice develop in the glass, adding further complexity"

Laurent’s NV Brut Blanc de Noirs wraps around the palate with rich, resonant fruit, honey, almonds, dried flowers and spices. Hints of ash, smoke and licorice develop in the glass, adding further complexity. Based on the wine’s complexity, I would not be surprised if there is a fair amount of reserve wine in this release.

Livets Goda
90 p "Läskande frisk eftersmak"

Öppen fin doft av sötsyrliga äpplen med liten kritaton i bakgrunden. Betydligt mer brödig smak av vetekex blandat med sötsyrliga äpplen, lime och läskande frisk eftersmak.

Wine & Spirits
90 p "Tight and dry, with fleshy lemon citrus"

There’s a seashell-like minerality to the scent of this wine, and a cool, dark cavern feel to its flavors. It’s tight and dry, with fleshy lemon citrus notes firming up the finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En komplex och smakrik "non vintage" - och en cuvée (eller blandning) på tre olika årgångar och har lagrats i minst tre år på jästfällningen - något som ger en extra komplexitet och ett extra djup till smaken. Vinet görs uteslutande på den blå druvan pinot noir (därav namnet Bland de Noirs). Det är en kraftfull champagne som lämpar sig väl som både aperitif och som dryck till fisk- och skaldjur men även ljusare kött och charkuterier. 

Producenten

Jean Laurent producerar ekologisk Champagne i byn Celles-sur-Ource i den sydliga delen av Champagne som kallas Aube. Egendomen är en så kallad récoltant-manipulant - eller "odlarchampagne producent". Det innebär att man inte bara äger marken och odlar druvorna utan också sköter hela processen fram till det färdiga vinet (till skillnad från de stora champagnehusen som ofta köper in druvor från olika odlare). Det gör att man kan ha en mer personlig och total kontroll över hela processen från druva till dess att vinet släpps på marknaden. 

Fokus är på terroir - det vill säga det uttryck som jordmån, mikroklimat och druvsort ger champagnerna. I dag har Jean Laurent omkring 39 hektar vingårdsareal - 30 ha planterade med pinot noir och 9 ha planterade med chardonnay. Jordmånen liknar de kritrika jordar som återfinns i Chablis exempelvis. Aube är definitivt pinot noir-land och flaggskeppet i vinproduktionen är givetvis deras Blanc de Noirs.

Instegsvinerna - Non Vintage Blanc de Noirs, Blanc de Blancs och Rosé - görs normalt på tre olika årgångar och får minst tre års lagring på jästfällningen innan vinet släpps på marknaden. Årgångsvinerna görs bara under riktigt bra år och brukar släppas först efter 10 års lagring. 

http://www.champagne-jean-laurent.fr/