Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Blanc de Blancs 1996

Champagne BoizelBlanc de Blancs 1996

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

1996 är en av de mest legendariska årgångarna i modern tid i Champagne. Här har vi en härligt levande 96:a som vi nu skulle beskriva som perfekt mogen. Vinet är gjort påcChardonnay som kommer från Grand Cru och Premier Cru-lägen i Côte des Blancs där varje enskild Cru tillför sina speciella egenskap ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

1996

Smaknotering

Utvecklade men friska toner av brioche, citrusskal, ängsblommor och nötter i doften. Dofterna återfinns även i smaken som kompletteras av en krämighet tillsammans med en nyans av mineral i avslutet.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
96p

Mogen, komplex bouquet med cideräpplen, citrus och mineraler. Smaken är djup, rik och fyllig med solmogen frukt, härlig balans, läcker syra, stor koncentration, fin mognad och inslag av grapefrukt, pomelo, vinteräpplen, aprikoser, passionsfrukt, våt sten, nötter, sälta, blommor och mineraler. En mogen, men mycket potent champagne med stor elegans, makalös struktur och lång, elegant eftersmak. På topp idag och tio år framöver. (2019)

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

1996 är en av de mest legendariska årgångarna i modern tid i Champagne. Här har vi en härligt levande 96:a som vi nu skulle beskriva som perfekt mogen. Vinet är gjort påcChardonnay som kommer från Grand Cru och Premier Cru-lägen i Côte des Blancs där varje enskild Cru tillför sina speciella egenskaper. Chouilly med sin blommighet, Le Mesnil-sur-Oger med miniralitet, Cramant med kraft och finess och Vertus med sin finstämda fruktighet. Tillsammans så utvecklar de under den långa lagringstiden delikat och elegant finess, komplexitet och krämighet. Missa inte!

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du