Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Blanc de Blancs 1996

Vad tyckte du?

Champagne Boizel Blanc de Blancs 1996

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Vinet är gjort på Chardonnay som kommer från Grand Cru och Premier Cru-lägen i Côte des Blancs där varje enskild Cru tillför sina speciella egenskaper. Chouilly med sin blommighet, Le Mesnil-sur-Oger med miniralitet, Cramant med kraft och finess och Vertus med sin finstämda fruktighet. Tillsammans ···

Styckvis

1 199:-

/flaska
Låda (6 st)

1 199:-

/flaska, totalt 7 194:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

1996

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Utvecklade men friska toner av brioche, citrusskal, ängsblommor och nötter i doften. Dofterna återfinns även i smaken som kompletteras av en krämighet tillsammans med en nyans av mineral i avslutet.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjort på Chardonnay som kommer från Grand Cru och Premier Cru-lägen i Côte des Blancs där varje enskild Cru tillför sina speciella egenskaper. Chouilly med sin blommighet, Le Mesnil-sur-Oger med miniralitet, Cramant med kraft och finess och Vertus med sin finstämda fruktighet.

Tillsammans så utvecklar de untder den långa lagringstiden delikat och elegant finess och krämighet.

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/