Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Hudelot Baillet Chambolle-Musigny  2017

Domaine Hudelot BailletChambolle-Musigny 2017

Ekologisk

Frankrike, Chambolle-Musigny, 750 ml, 13%

Druvor från sju små parceller i Chambolle (totalt 0,92 ha) med upp till 50 år gamla vinrankor. Ytterst begränsad produktion.

Styckvis

749 kr

/flaska
Låda (6 st)

4 494 kr

Årgång

2017

Smaknotering

Vinet har en vacker fräsch doft av röda bär, körsbär och plommon med raffinerade detaljer av mineralitet. Medelfyllig och elegant med naturlig rund fruktsötma. En charmig Chambolle med tiden framför sig.

Drickes
2022-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
Någon timme

Så tycker experterna

Vinous
91p 91 p "wonderful Chambolle-Musigny Vieilles Vignes."

The 2017 Chambolle-Musigny Vieilles Vignes has an attractive nose of brambly red fruit mixed with freshly tilled earth and light minty aromas. The palate is medium-bodied with fine tannins, brown spices infusing the red berry fruit and a brisk but focused finish. Delightful.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine Hudelot-Baillet är en välrenommerad vinproducent från Bourgogne i Frankrike som grundades 1981 av Joël Hudelot. Idag leds verksamheten av hans son Dominique Hudelot, som har fortsatt att utveckla och förbättra vinerna med största omsorg.

Domaine Hudelot-Baillet odlar sina vingårdar på totalt 9 hektar i några av de mest prestigefyllda områdena i Côte de Nuits, såsom Chambolle-Musigny, Gevrey-Chambertin och Vougeot. De arbetar med stor respekt för naturen och använder sig av en hållbar och ekologiskt inriktad vinodling. I produktionen används endast naturliga jäststammar, vilket gör att vinerna får en unik och autentisk karaktär.

Domaine Hudelot-Baillet producerar främst röda viner, men även en liten mängd vita viner. Deras röda viner är kända för sin elegans, subtilitet och balans, och anses vara några av de finaste i hela Bourgogne. Vinerna har ofta en delikat doft av röda bär, viol och kryddor, med en mjuk och silkeslen struktur på tungan.

Tack vare sin höga kvalitet och fina smak har Domaine Hudelot-Baillet vunnit flera utmärkelser och uppmärksamhet från kritiker och vinälskare över hela världen. Vinerna säljs främst på auktioner och hos exklusiva vinhandlare runt om i världen, och är ofta svåra att få tag på på grund av sin höga efterfrågan.

Sammanfattningsvis är Domaine Hudelot-Baillet en mycket uppskattad vinproducent från Bourgogne i Frankrike, som har en stark tradition av att producera några av de finaste röda vinerna i världen. Deras viner är kända för sin elegans, subtilitet och balans, och är mycket eftertraktade av vinälskare runt om i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du