Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Laroche Chablis Premier Cru Côte de Lechet 2015

Vad tyckte du?

Domaine Laroche Chablis Premier Cru Côte de Lechet 2015

Frankrike, Chablis, 750 ml, 13%

Premier Cru Chablis från klassiska Laroche från eftrtaktat läge. Cote de Lechet är ett 50 hektar stort område väster om floden Serein i Chablis. Vingårdarna ligger på sydvästliga branta kullar som omgärdar staden Milly. Läget gör att morgonsolens strålar hjälper till att värma upp vingårdarna samtid ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Fräsch och fruktig doft med toner av gröna äpplen, stenfrukt, citron och mineral. Smaken är torr och frisk med eleganta nyanser och läskande avslutning. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Premier Cru Chablis från klassiska Laroche från eftrtaktat läge. Cote de Lechet är ett 50 hektar stort område väster om floden Serein i Chablis. Vingårdarna ligger på sydvästliga branta kullar som omgärdar staden Milly. Läget gör att morgonsolens strålar hjälper till att värma upp vingårdarna samtidigt som det i övrigt svala klimatet bibehåller en hög syra. Vinerna från detta område karaktäriseras av rena viner med en tydlig nerv med kalkliknande mineralitet. Jämför med andra områden i Chablis är de slankare och tydligare syra än vinerna från andra sidan floden som tenderar att vara rundare i stilen. Första gången områden nämns är på 1400-talet och än idag är man en av de mest eftersökta premier cruerna tillsammans med Vaillons, Mont de Milieu och Fourchaume.

Producenten

Domaine Laroche grundades 1850 och är en av hörnstenarna i Chablis. Man äger 90 hektar fördelat på olika vingårdslägen där hela 21 hektar är premier cru-vingårdar och 6 hektar är grand cru. Förutom sina egna ägor jobbar man också med ett antal små långtidskontrakterade odlare. Man har ett helt team med vinmakare som ansvarar för sina enskilda vingårdslotter och som tillsammans med Technical Director Gregory Viennois arbetar får att nå en gemensam Laroche-stil - eleganta och aromatiska viner med diskret använding av ekfat. Det här är viner för dig som gillar chardonnay i sin renaste form. 

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

https://www.larochewines.com/en/domaine-laroche
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du