Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Chablisienne Chablis La Pierrelée 2010

Vad tyckte du?

La Chablisienne Chablis La Pierrelée 2010

Frankrike, Chablis, 750 ml, 13%

Chablis La Pierrelée är La Chablisiennes traditionella Chablis som lätt kan förväxlas med en Chablis Premier Cru. Namnet, La Pierrelée, syftar på den steniga jordmån som många vinrankor växer i Chablis. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Mycket frisk men också utvecklat fruktig smak av mongen citrusfrukt, blommor, mineral, persikor, smör och hasselnötter. En fint välbalanserad Chablis med elegant komplexitet. 

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Nästan alla fiskrätter, rätter med skaldjur, feta (gärna rökta) sorters fisk, milda ostar, fläskkött och ljus fågel.

Vinet

Chablis La Pierrelée är La Chablisiennes traditionella Chablis som lätt kan förväxlas med en Chablis Premier Cru. Namnet, La Pierrelée, syftar på den steniga jordmån som många vinrankor växer i Chablis. 

Producenten

Vinnare av svenska prestigefyllda priset "Gyllene Glaset 2018" med juryns motivering: "Gyllene Glaset 2018 går till La Chablisienne, för att genomgående ha levererat kvalitet till överkomliga priser och samtidigt varit ett föredöme, inte bara för andra kooperativ, utan även för andra producenter." La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp landägare som var och en bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor och som vinifieras i deras moderna vinanläggning. Med ca 300 medlemmar förfogar La Chablisienne över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis. Man gör allt ifrån Petit Chablis till Grand Cru-viner. Av de sju Grand Cru-lägena kan Chablisienne erbjuda vin från sex av dem. La Chablisienne äger också några av de bästa vingårdslägena i hela Chablis och juvelen i kronan är Château Grenouille. Egendomen har gett namn åt chablisdistriktets bästa grand cru, Grand Cru Grenouille.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.chablisienne.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du