Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Chablisienne Chablis Dame Nature 2016

Vad tyckte du?

La Chablisienne Chablis Dame Nature 2016

Ekologisk

Frankrike, Chablis, 750 ml, 13%

En liten del av druvorna (ca 10-20%) lagras på ekfat medan resterande del lagras på ståltank under ungefär 9 månader tillsammans med sin jästfällning. Passar till skaldjur, kräftor, vitt kött och fiskrätter, gärna med smör-eller gräddsåser. Vinet tillverkas utan animaliska produkter och därmed är p ···

Styckvis

219:-

/flaska
Låda (12 st)

219:-

/flaska, totalt 2 628:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2016

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Generös och ren doft av äpple, citrus, gräs och mineral. Frisk, fyllig smak av citrusfrukter, gröna äpplen, och stenfrukt som kompleteras med mineral i eftersmaken.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
1 timma

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En liten del av druvorna (ca 10-20%) lagras på ekfat medan resterande del lagras på ståltank under ungefär 9 månader tillsammans med sin jästfällning. Passar till skaldjur, kräftor, vitt kött och fiskrätter, gärna med smör-eller gräddsåser.

Vinet tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Producenten

Vinnare av svenska prestigefyllda priset "Gyllene Glaset 2018" med juryns motivering: "Gyllene Glaset 2018 går till La Chablisienne, för att genomgående ha levererat kvalitet till överkomliga priser och samtidigt varit ett föredöme, inte bara för andra kooperativ, utan även för andra producenter." La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp landägare som var och en bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor och som vinifieras i deras moderna vinanläggning. Med ca 300 medlemmar förfogar La Chablisienne över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis. Man gör allt ifrån Petit Chablis till Grand Cru-viner. Av de sju Grand Cru-lägena kan Chablisienne erbjuda vin från sex av dem. La Chablisienne äger också några av de bästa vingårdslägena i hela Chablis och juvelen i kronan är Château Grenouille. Egendomen har gett namn åt chablisdistriktets bästa grand cru, Grand Cru Grenouille.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.chablisienne.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du