Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Chablisienne Chablis 1er Cru Beauroy 2016

Vad tyckte du?

La Chablisienne Chablis 1er Cru Beauroy 2016

Frankrike, Chablis Premier Cru, 750 ml, 13%

Beauroy ligger på den vänstra stranden av Serein i kommunen Chablis och Beine med en sydostlig exponering. Jordmånen består av kimmeridgian (lerkalksten) och planteringstätheten på vinstockarna som har en snittålder på 25 år är 5 500-6 500 vinstockar/hektar   Vinet har genomgått alkohol- och malol ···

Styckvis

349:-

/flaska
Låda (12 st)

349:-

/flaska, totalt 4 188:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2016

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Doften levererar toner av vit och torkad frukt och en fin nyans av vanilj. Smaken är fyllig och rund där de köttiga frukterna visar upp sig i storartad stil och som balanseras upp av en bra syrlighet och en mineralton som blir än mer framträdande av ordentlig luftning.

Drickes
2020-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Decanter
90 p "Bursting with sophisticated mineral notes"

Bursting with sophisticated mineral notes, floral elegance and gentle citrus zest; generous and open with a warming, oaky finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Beauroy ligger på den vänstra stranden av Serein i kommunen Chablis och Beine med en sydostlig exponering. Jordmånen består av kimmeridgian (lerkalksten) och planteringstätheten på vinstockarna som har en snittålder på 25 år är 5 500-6 500 vinstockar/hektar

 

Vinet har genomgått alkohol- och malolaktisk jäsning i tankar av rostfritt stål innan det lagras med sin jästfällning under ca 12 månader i ståltankar och fat.

 

La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp av små landägare, som var och en bidrar med en liten mängd av deras bästa druvor. La Chablisienne besitter världens kanske mest moderna vineri, vilket gör föreningen i stånd att ge den ultimata vinifieringen och behålla varje detalj av de fantastiska vita vinerna, som kännetecknas av ett knivskarpt fokus på elegans och komplexitet. La Chablisienne kontrollerar ca. 60% av alla vingårdar i Chablis och det gör att kooperativet kan välja och göra de bästa vinerna på alla nivåer. Det är ägare av en sträng av de bästa terroirerna och cruerna av Chablis.

Producenten

Vinnare av svenska prestigefyllda priset "Gyllene Glaset 2018" med juryns motivering: "Gyllene Glaset 2018 går till La Chablisienne, för att genomgående ha levererat kvalitet till överkomliga priser och samtidigt varit ett föredöme, inte bara för andra kooperativ, utan även för andra producenter." La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp landägare som var och en bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor och som vinifieras i deras moderna vinanläggning. Med ca 300 medlemmar förfogar La Chablisienne över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis. Man gör allt ifrån Petit Chablis till Grand Cru-viner. Av de sju Grand Cru-lägena kan Chablisienne erbjuda vin från sex av dem. La Chablisienne äger också några av de bästa vingårdslägena i hela Chablis och juvelen i kronan är Château Grenouille. Egendomen har gett namn åt chablisdistriktets bästa grand cru, Grand Cru Grenouille.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.chablisienne.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du