Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Rully - Les Saint Jacques 2018

Albert SounitRully - Les Saint Jacques 2018

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 13%

"Les Saint-Jacques" ligger norr om Rully, strax under de första cru-vingårdarna "Clos de Chaigne" och "Clos Saint-Jacques". Vingården vetter mot öster och omfattar 15,89 ha.   Domaine Albert Sounit äger inte vingården men har sedan 2001 köpt druvor från ett litet del av den som utgör 0,74 ha som h ···

Styckvis

349 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 094 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Mycket fruktig och blommig doft, med toner av ananas, mango, röd grapefrukt vita blommor och mineralitet. Frukten är också det som först möter en i smaken där den ramas in av en tydlig mineralitet. Den välbalanserade syran säkerställer en fruktig och livlig eftersmak som stannar länge i gommen.

Drickes
2021-2028
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-11ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

"Les Saint-Jacques" ligger norr om Rully, strax under de första cru-vingårdarna "Clos de Chaigne" och "Clos Saint-Jacques". Vingården vetter mot öster och omfattar 15,89 ha.

 

Domaine Albert Sounit äger inte vingården men har sedan 2001 köpt druvor från ett litet del av den som utgör 0,74 ha som har vinrankor som planterades 1985.

Marken domineras av kalksten med täcks av ett tunt lager med lera, sand och grus. Vingårdens namn härör från den gamla pilgrimsvägen från Langres över Beaune, Chagny, Rully och vidare till Santiago de Compostella som passerade precis bredvid. 

 

Vinet är 100% vinifierat i fat av fransk ek varav cirka 27% är nya. Hälften av faten är på 300 liter med den andra halvan classisca barriquer på 228 liter.

Jäsningen sker m.h.a. inhemsk jäst däe alkoholjäsningen följs av en malolaktisk jäsning och en fatjäsning med jästfällningen under 10 månader för att ge vinet mer kropp och konsistens. Efter detta spenderar vinet 2 månader i rostfria tankar för att klarera vinet innan det buteljeras utan filtrering.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully och Buxy där vi producerar en rad Crémant de Bourgogne och vita och röda viner från Côte Chalonnaise.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Vår nuvarande hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Eran av familjen Sounit började 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig negociant i området.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. Vi tror på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – det finns ingen anledning att inte producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vingården”.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med enorma investeringar i vingård, vingård och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005 och är idag en 16,5 ha stor egendom, med vingårdar i Rully och Montagny. Druvorna från våra egna vingårdar skördas av Domaine Bernollin och vinifieras och säljs av Albert Sounit.

Utöver det köper vi även druvor på lång sikt från lokala vinodlare.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du