Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Rully 1er Cru - Les Raclots 2018
Våra kunder tycker

Albert SounitRully 1er Cru - Les Raclots 2018

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 12%

Raclot 1. Cru Vineyard omfattar 4,66 ha och återfinns på en relativt hög höjd (240 - 275 m), strax ovanför Cloux och granne till Rabourcé. Raclot är skyddad från den svalkande nordliga vinden av Montagne de Remenot. Den branta sluttningen ger optimal exponering för solen. Marken domineras av kalkste ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Årgång

2018

Smaknotering

Intens og kompleks duft med noter af abrikos og mango med en god brødagtig nuance. Smagen er fyldig, hvor frugtigheden er bakket op af en god syre, der giver en lang og cremet eftersmag.

Drickes
2021-2028
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Raclot 1. Cru Vineyard omfattar 4,66 ha och återfinns på en relativt hög höjd (240 - 275 m), strax ovanför Cloux och granne till Rabourcé. Raclot är skyddad från den svalkande nordliga vinden av Montagne de Remenot. Den branta sluttningen ger optimal exponering för solen. Marken domineras av kalksten, och matjorden består av oolitiska stenar. Dessa stenar skapades av fragment av marina sediment från jura-perioden, för 160 miljoner år sedan. Stenarna bibehåller värmen som sedan reflekteras tillbaka på vinstockarna efter solnedgången. Vinrankorna planterades 1985.   Vinet är 100% vinifierat i fat av fransk ek varav cirka 30% är nya. Jäsningen sker m.h.a. inhemsk jäst däe alkoholjäsningen följs av en malolaktisk jäsning och en fatjäsning med jästfällningen under 16 månader för att ge vinet mer kropp och konsistens. Efter detta spenderar vinet 2-3 månader i rostfria tankar för att klarera vinet innan det buteljeras utan filtrering.

Producenten

Albert Sounit är en egendom som ligger i Rully och Buxy i Côte Chalonnaise och som producerar Crémant de Bourgogne och vita och röda viner på Aligoté, Chardonnay och Pinot Noir.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Den nuvarande Domainens hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Familjen Sounit tog över 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig négociant i området som inte ägde så mycket mark.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. 

De nya ägarna trodde stenhårt på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – och att det inte finns någon anledning till varför vinbönderna och egendomarna i Côte Chalonnaise skulle kunna producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vinkällaren”, som Knud uttrycker det.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med stora investeringar i vingårdar, vinkällare och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005. Idag är Albert Sounit en egendome med 16,5 ha vinmark och med vingårdar i Rully, Mercurey och Montagny. Dessutom har man långtidskontrakt med en mängd odlare på upp till 10 hektar i området. 

Idag buteljeras alla viner under Albert Sounit (Bernollin kommer inte att finnas kvar som egen etikett). 

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du