Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Heritiers du Comte Lafon Vire Clesse 2016

Domaine des Heritiers du Comte LafonVire Clesse 2016

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 13%

Det finns ett sätt att njuta av Lafons makalösa vita Bourgogner utan att betala en förmögenhet. Visst, du får inte namnet Meursault på med köpet, men kvaliteten är inte långt efter. Vi befinner oss naturligtvis några få mil söderut, i Mâcon. Historien bakom ”Les Héretiers” är i grund och botten gans ···

Styckvis

499 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 994 kr

Årgång

2016

Smaknotering

Stor, klassisk doft av chardonnay från Bourgogne. Smaken är torr med fina drag av citrus, mineral och små toner av exotisk frukt. Vinet har en mycket bra balans och pigg syra. Lång balanserad eftersmak.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det finns ett sätt att njuta av Lafons makalösa vita Bourgogner utan att betala en förmögenhet. Visst, du får inte namnet Meursault på med köpet, men kvaliteten är inte långt efter. Vi befinner oss naturligtvis några få mil söderut, i Mâcon. Historien bakom ”Les Héretiers” är i grund och botten ganska enkel. Meursault-egendomen Comtes Lafon involverar ett komplext ägarskap med ett gäng släktingar som blandar sig i alla beslut utom själva vinmakningen och njuter gott av Dominique’s hårda slit. Så för att ha ett litet eget projekt, något som bara var hans, köpte han en i 1999 egendom i Milly-Lamartine i  Mâcon. Nästan automatiskt, redan innan han började göra vin hade områdets rykte (och priserna på druvor och vin) dubblats! Han gav ett helt område legitimitet, och vinerna har inte gjort någon besviken. Idag är det Caroline Gon som står för vinmakningen, med Dominique som överser operationen. Alla vinmarker odlas biodynamiskt, vilket var en rörelse Lafon också var med till att legitimera. 

Producenten

Dominique Lafon är en levande legend. Med bas i Meursault i Bourgogne gör han vin som hela världen vill ha fingrarna i (Jancis Robinson kallar honom ”The king of Meursault”). De allra förnämaste får man ge många tusen kronor flaskan för – om man snällt står i kö och väntar på en allokation! 
Historien bakom ”Les Héretiers” är i grund och botten ganska enkel. Meursault-egendomen Comtes Lafon involverar ett komplext ägarskap med ett gäng släktingar som blandar sig i alla beslut utom själva vinmakningen och njuter gott av Dominique’s hårda slit. Så för att ha ett litet eget projekt, något som bara var hans, köpte han en i 1999 egendom i Milly-Lamartine i  Mâcon. Nästan automatiskt, redan innan han började göra vin hade områdets rykte (och priserna på druvor och vin) dubblats! Han gav ett helt område legitimitet, och vinerna har inte gjort någon besviken. Idag är det Caroline Gon som står för vinmakningen, med Dominique som överser operationen. Alla vinmarker odlas biodynamiskt, vilket var en rörelse Lafon också var med till att legitimera. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du