Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Chablisienne Bourgogne Chardonnay 2015

Vad tyckte du?

La Chablisienne Bourgogne Chardonnay 2015

Frankrike, Bourgogne Blanc, 750 ml, 13%

Ny årgång av Bourgogne Blanc från Chablisproducenten La Chablisienne! Kvalitetskooperativet La Chablisienne är kända för sina chablisviner, men även deras Bourgogne blanc visar upp den konsekventa elegans och kvalitet som är signum för producenten. Ett mineraldrivet och strukturerat vin med tydlig a ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Ungdomlig doft med toner av gula äpplen, blommor, citronskal, krita och kex. Torr, frisk smak med krämig fyllighet, fin balans mellan frukt och fat och läcker fruktdriven eftersmak. 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90 p "Det märks att det ligger en Chablisproducent bakom det här vinet! "

Det märks att det ligger en Chablisproducent bakom det här vinet! Druvorna växer precis utanför Chablis, och appellationen blir därför Bourgogne blanc. Vinet är elegant och friskt med toner av gröna och gula äpplen, plommon, citrus, krita och mineral i både doft och smak. Riktigt imponerande balans och klass för priset. Vinet är perfekt till färska skaldjur, som aperitif eller mingelvin när salta, syrliga tilltugg i lättare stil serveras.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av Bourgogne Blanc från Chablisproducenten La Chablisienne! Kvalitetskooperativet La Chablisienne är kända för sina chablisviner, men även deras Bourgogne blanc visar upp den konsekventa elegans och kvalitet som är signum för producenten. Ett mineraldrivet och strukturerat vin med tydlig adress. Årgång 2015 var en varmare årgång än sin föregångarna 2014 - dessa viner är därmed varmare i frukten, mer tillgängliga i ung ålder och utmärkta att dricka redan nu.

Producenten

Vinnare av svenska prestigefyllda priset "Gyllene Glaset 2018" med juryns motivering: "Gyllene Glaset 2018 går till La Chablisienne, för att genomgående ha levererat kvalitet till överkomliga priser och samtidigt varit ett föredöme, inte bara för andra kooperativ, utan även för andra producenter." La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp landägare som var och en bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor och som vinifieras i deras moderna vinanläggning. Med ca 300 medlemmar förfogar La Chablisienne över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis. Man gör allt ifrån Petit Chablis till Grand Cru-viner. Av de sju Grand Cru-lägena kan Chablisienne erbjuda vin från sex av dem. La Chablisienne äger också några av de bästa vingårdslägena i hela Chablis och juvelen i kronan är Château Grenouille. Egendomen har gett namn åt chablisdistriktets bästa grand cru, Grand Cru Grenouille.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.chablisienne.com