Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Remi Dufaitre Beaujolais Villages Nouveau 2017

Remi Dufaitre Beaujolais Villages Nouveau 2017

Ekologisk

Frankrike, Beaujolais Village, 750 ml, 12,5%

Äntligen får vi fira årets skörd med Beaujolais Nouveau! Rémi Dufaitre var bara 20 år när han köpte sin första hektar av Beaujolais Villages 2001. Han gav jorden en ordentlig detox från alla kemikalier innan han började bruka den. De första åren sålde han alla druvor och gjorde sitt första vin först ···

Styckvis

169:-

/flaska
Låda (12 st)

159:-

/flaska, totalt 1 908:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2017

Druvor

Gamay

Smaknotering

Vinet är i en frisk, lätt och läcker stil med, ljus rödbärig frukt och florala och flörtiga toner. Ett fantastiskt sällskapsvin som passar bra till lättare rätter med kyckling, fetare fisk och råa grönsaker. 

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15ºC

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen får vi fira årets skörd med Beaujolais Nouveau! Rémi Dufaitre var bara 20 år när han köpte sin första hektar av Beaujolais Villages 2001. Han gav jorden en ordentlig detox från alla kemikalier innan han började bruka den. De första åren sålde han alla druvor och gjorde sitt första vin först 2007 när vingården var ren nog. Idag brukar han de 16 hektaren som en helt ekologisk vingård. Både deras vineri och deras hus ligger precis på gränsen till Brouilly, i byn Saint-Etienne-des-Oullières. Jordmånen består av granit, sand och grus och åldern på vinranknorna är 35 år. Skördeuttaget ligger på 30 hl/hektar. Vinet får 16 dagars kolsyrejäsning och lagras sedan på betongtank fram tills buteljering. 

Producenten

Rémi Dufaitre var bara 20 år när han köpte sin första hektar av Beaujolais Villages 2001. Han gav jorden en ordentlig detox från alla kemikalier innan han började bruka den. De första åren sålde han alla druvor och gjorde sitt första vin först 2007 när vingården var ren nog. Idag brukar de 16 hektar helt ekologisk vingård. Både deras vineri och deras hus ligger precis på gränsen till Brouilly, i byn Saint-Etienne-des-Oullières. J