Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics Wildenstam lyfter Göteborg

Wine MechanicsWildenstam lyfter Göteborg

EU, EU, 750 ml, 13%

Philip Wildenstam är poddaren som lyfter skrot och tappar hår. Hörs i de populära poddarna "Styrkelabbet" och "I dag lyfter vi" på styrkelabbet.se, när han inte äter och dricker sig genom världen. Nu har han valt ut en ny låda tillsammans med Wine Mechanics. Så här beskriver Philip själv lådan som h···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Single Moms Pét-Nat 2019 - 1 flaska

Rosa, dimmig, läskande pét-nat gjord på mestadels Spätburgunder från Pfalz. Fin mousse, helt torr med smak av grapefrukt och blodapelsin. Perfekt att starta kvällen med och få saliven att rinna till. Etiketten är gjord av tatuerare Maja-Lisa Bekken, baserad i Göteborg.


Gimme Gimme Gimme Riesling 2018 - 1 flaska

Varm årgång gav gulare, fetare frukt med mer honungstoner. Större vin som kan drickas yngre, gärna ihop med asiatiskt käk. Frukten odlas biodynamiskt av bröderna Fusser i Niederkirchen, Pfalz.


Gimme Gimme Gimme Riesling 2019 - 1 flaska

Stram, frisk, mineralisk, citrusig årgång. Typisk tysk rieslingfräschör. Lång lagringsduglighet med laserskarp syra. Tål att väntas på. Fram med räkorna, citronskivan och aiolin.


Skinny Love Riesling 2019 - 1 flaska

Orange riesling, skaljäst i 10 dagar. Biodynamiska druvor från Pfalz. Doftar som en sensommarkväll i Sevilla, apelsinlund och mandarindrink. Superläckert hippt vin med hög syra, fyllig smak och bra bett. Matvänligt, tänk marockanskt eller Mellanöstern.


Common People Barbera 2019 - 1 flaska

Visionen för vinmakaren Erik Jonsson var att göra ett riktigt smaskigt onsdagsvin på schyssta, hållbart odlade druvor från Alba. Ett sånt vin som italienarna dricker till nonnas linguine, romersk pizza eller kvarterstrattorians puttanesca.Druvorna odlas av bröderna Giachino i Monvigliero i anslutning till byn Verduno, en av Barolos bästa vingårdar.Resultatet av detta är ett livligt, bärigt och alldeles lagom opretentiöst vin.


Wine Mechanic Syrah 2018 - 1 flaska

100 procent Syrah från Saint-Joseph i norra Rhône. 75 procent hela klasar och 10 dagars jäsning på skalen. 10 procent ny ek, 80 procent använd och resten är ståltank. "Kraft och krydda. Som en örfil med silkesvantar", enligt Wine Mechanics själva. Total produktion: 7 400 flaskor. Fruktig smak med stora toner av blå plommon, mullbär, bigarråersamt kryddiga inslag av vitpeppar och fat.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du