Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics Furmint Condition 2018

Wine MechanicsFurmint Condition 2018

EU, EU, 750 ml, 14,5%

Druvorna kommer från vingården Hetszölö i sydligaste delen av Tokaj. Efter ankomst till Göteborg pressades de hela klasarna och 85% av juicen fick jäsa och lagrades på gamla ekfat och resterande 15% på ståltank. Sammanlagt åtta månaders lagring på fat där de tre första var en viss del battonag···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Furmint

Smaknotering

Fruktig och mycket frisk smak med toner höstäpplen, mango, solmogen ananas, småcitrus samt lätta nyamser av smörighet och vanilj från fatlagringen.

Drickes
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du