Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Vinexperternas mest prisvärda

Winefinders Vinexperternas mest prisvärda

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. I den här temalådan har ···

Låda (6 st)

894:-

Smaknotering


Masottina Prosecco Brut Treviso -  (1 flaska)

Masottina Prosecco Brut Treviso är gjord på 100 procent av druvsorten glera som först fått kalljäsa på rostfria ståltankar och därefter fått en andra jäsning - också det på tankar (den så kallade charmat-metoden) för att göra vinet bubblande. Det har skapat ett mycket torrt, friskt och läskande fruktigt vin.

96 p "Very intense, deep nose with notes of pear, peach, elderflower and almond." (Decanter om Masottina Prosecco)

 

 

Volpe Pasini Cuvée Bianco 15.96 2019 - (1 flaska)

15.96 Cuvèe Bianco görs av 75% ribolla gialla och 25% malvasia druvor som växer i vinodlingarna i Togliano di Torreano. Druvor genomgår jäsning i rostfria tankar med temperaturkontroll och väldigt lite svavel tillsätts under jäsning och innan vinet får vila på flaska före lansering.

92 p " It’s full-bodied and layered with a delicious finish." (James Suckling om Volpe Pasini Cuvée Bianco 2019)

 

 

Château La Tonnelle 2018 - (1 flaska)

Chateau La Tonnelle är systerslott till Lamothe Cissac och en klassisk Haut Médoc. Vinet är klassificerat som en Cru Bourgeois i Bordeaux. Det är ett vin som år efter år levererar på hög nivå men till ett väldigt tilltalande pris. Vinet är gjort på 70 procent cabernet sauvignon, 26 procent merlot och 4 procent petit verdot. Vinet lagras på franska ekfat i 12 månader. 2016 anses redan vara en klassisk årgång - en av de bästa på 2000-talet - och vinerna från årgången är väldigt lagringsdugliga.

93 p "This is already a delicious wine." (Wine Enthusiast om Château La Tonnelle 2018)

 

 

Pago Casa Gran Casa Benasal Crux 2017 - (1 flaska)

Från ekologiska hantverksegendomen Pago Casa Gran. Druvorna till deras Crux (menstadels monastrell med lite garnacha och syrah) får jäsa med hjälp av sin naturliga jäst i ståltankar. Efter avslutad jäsning så fördelas vinet så att det dels lagras i betongtankar och dels i på stora Foudres, fat av fransk ek, under tio till tolv månader. Beroende på årgång blandas de båda delarna samman innan de åter delas upp för ytterligare åldrande. Varje druvsort hålls separerat fram tills dess att den slutgiltiga blenden görs. Resultatet är ett smakrikt och fruktfokuserat vin med en touch av ek. Drick till kötträtter av nöt, lamm eller fläsk.

93 p "The palate has plush, rich and concentrated black-fruit flavors." (James Suckling om Pago Casa Gran Casa Benasal Crux 2017)

 

 

Telmo Rodriguez Rioja LZ 2019 - (1 flaska)

Ny superårgång av härliga LZ från Telmo Rodriguez. LZ är en hyllning till 1920-talets druvodlare och hur de gjorde vin på denna tid. Vinet är jäst i små betongkar med utvalda druvor från Telmos ekologiska vingårdar i byn Lanciego de Álava i Rioja Alavesa. Blenden består av tempranillo, graciano och garnacha som alla är certifierat ekologiska (beskärda som så kallade bush vines) som vuxit 500-700 meter över havet. Jäsningen sattes igång med naturliga jäststammar och fick därefter stanna i betongkaren i 6-7 månader.

94 p "Medium to full body, with very fine tannins and a beautiful, fine-grained finish." (James Suckling om Rioja LZ 2019)

 

 

Catena Zapata Catena Malbec High Mountain Vines 2019 - (1 flaska)

Druvorna kommer från tre olika vingårdar som alla ligger på hög höjd: Lunlunta (920 möh), Gualtallary (1450 möh) samt El Cepillo (1090 möh). Vinmakarna Alejandro Vigil och Ernesto Bajda lät efter det att druvklassarna pressadats musten macerera i kall temperatur under 5 dagar. Därefter fick vinet spontanjäsa under ca 12 dagar där skalmaceration fick fortsätta i ytterligare ca tre veckor för att laka ur maximalt med färg och smak. När vinet hade genomgått deta så pumpades det över till ekfat (en blandning nya och de som användes fr andra och tredje gången) som det fick ligga i under 12 månader

92 p "Drink and enjoy." (James Suckling om Catena Zapata Catena Malbec High Mountain Vines 2019)

 

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fantastiskt viner”. I den här temalådan har vi valt ut 6 viner som samtliga fått minst 92 poäng av erkända internationella vinkritiker som James Suckling, Decanter och Wine Enthusiast - och det med fokus på att de ska kunna ge så mycket vin för pengarna som möjligt. Lådan innehåller ett mousserande, 4 fyra röda och ett vita vin i internationell världsklass.