Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Vårens Mest Prisvärda

WinefindersVårens Mest Prisvärda

Nu har vårt Wine Team satt ihop en ny härlig vinlåda för att du alltid ska kunna ha ett bra vin hemma för varje tillfälle. I Vårens Mest Prisvärda hittar du en härligt fräsch Prosecco i klassisk stil, en mineralig och välsmakande Chardonnay, en kryddig Grüner Veltliner från Österrike, det perfekta p ···

Låda (6 st)

690 kr

Smaknotering

Montelvini - Prosecco Extra Dry - Italien, Veneto
Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad. 


Chateau Pesquie - Chardonnay 2020 -Frankrike, Rhone
I början av 1990-talet planterade Paul Chaudière tre hektar med chardonnay i Ventoux för att bevisa att det var möjligt att göra en mycket fräsch och elegant chardonnay med druvor från vingårdar vid foten av Mont Ventoux. Vingårdarna har en jordmån som består av mager kalkstensjord, vanligtvis ganska grusig, på en genomsnittlig höjd mellan 200 och 300 m.ö.h. Pauls söner Frédéric och Alexandre har utifrån detta skapat denna fräscha, lätta och mineraliska chardonnay som är karaktäristisk för terroiren och mikroklimatet för denna höjd. En fröjd för alla Chardonnayälskare.


Weingut Müller - Tassilo Grüner Veltliner Steinmauer 2020 - Österrike, Wachau
Druvorna till detta vin kommer från Müllers vingårdar i östra Wachau. Vingårdarna kännetecknas av sin steniga jordmån som ger mycket fruktiga viner. Druvorna handplockades i mitten av oktober, och jästes i ståltankar för att behålla sin kryddiga fruktighet. Ett utmärkt vin att matcha till de flesta sorters fiskrätter, men med sin fina fräschör kommer det även att passa bra att dricka som det är som en aperitif. 


Amédée - Sous les Cerisiers Rouge 2020 - Frankrike, Cotes du Ventoux
JKlassisk sydfransos med den franska söderns charm och kryddighet. Vinet görs med hjälp av druvor som vuxit på lera och andra kraftiga jordmåner på sluttningarna vid foten av Mont Ventoux. Blandningen består av 70% Grenache, 30% Syrah som plockas i början av september. Därefter följer traditionell vinifiering med låg temperatur (16-18°C) med lång skalmaceration i (20 dagar).


Cantina S.Osvaldo - Merlot DOC Venezia 2020 - Italien, Venet
Det perfekta pasta- och pizzavinet från nordöstra Itatlien. Cantina Osvaldo är en systeregendom till Montelvini och fokuserar på prisvärda viner. Som här, med en av världens mest populära druvor - Merlot.


Ego Bodegas - Goru Organic 2020 - Spanien, Jumilla
Från succéproducenten som gett oss Goru och Goru Gold - nu kommer den ekologiska versionen av Goru. Detta vin är gjort på 100% Monastrell-druvor från ekologiskt certifierade vingårdar. Vingårdarna har en genomsnittlig ålder på 25 år. Druvorna vinifieras separat från alla konventionellt odlade druvor genom hela framställningsprocessen. Det färdiga vinet lagras i 2 månader på amerikanska ekfat. Ett kraftfullt och mustigt vin perfekt till rätter gjorda på nöt- och lammkött.

Drickes
2022-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu har vårt Wine Team satt ihop en ny härlig vinlåda för att du alltid ska kunna ha ett bra vin hemma för varje tillfälle. I Vårens Mest Prisvärda hittar du en härligt fräsch Prosecco i klassisk stil, en mineralig och välsmakande Chardonnay, en kryddig Grüner Veltliner från Österrike, det perfekta pizzavinet i en Merlot från norra Italien, en smakrik Rhônare och succévinet Goru Organic från Spanien.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du