Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Byracka Wine Spontaneous Bubbles

Byracka WineSpontaneous Bubbles

Ekologisk

Dags för en ny låda från Byracka - en liten kvalitetsmedveten importör som fokuserat på naturviner - viner som görs med så lite mänsklig intervention som möjligt. Spontaneous Bubbles tar vid där Pet Pop slutade. Lådan innehåller 6 olika så kallade pet nat-viner - dvs Pétillant Naturel - där vinet ta ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

1 x Rainette, Muller-Koeberle

En blandning av Riesling som spenderat ett år på jästfällningen och nyskördade Muscatdruvor som fått jäsa klart på flaska. Resultatet är ett superfräscht och aromatiskt vin med struktur och lång eftersmak. Här finns både fräsch frukt och torkade toner. Domaine Muller-Koberle hittar vi i Alsace och sedan 2012 är det sonen David som sköter familjeegendomen. Egendomen är biodynamiskt certifierad via Demeter och den nya franska klassificeringen Vin Methode Naturel.

 

1 x Pitt Nat blanc, Pittnauer


En blandning av Welschriesling, Chardonnay, Grüner Veltliner, Müller Thurgau, Weissburgunder, Gelber Muskateller och Sauvignon Blanc ( dvs en så kallad "gemischter satz) från en av de ledande naturvinsproducenterna i Österrike och Burgenland. Gerhard och Birgitte Pittnauers Pitt Nat Blanc görs i en torr och fräscht fruktig stil packat med citrusfrukter och stenfrukter. Druvorna har jäst tillsammans med skalen vilket ger vinet en angenäm bitterhet. 

 

1 x Pet Nat Bambule P, Judith Beck


Judith Beck går från klarhet till klarhet och hon har gjort sina viner enligt biodynamiska principer sedan 2007 (hon tog över från sina föräldrar 2004) och är certifierad via Demeter. Här är det 100 procent Pinot Noir från Gols i Burgenland som gäller och som startat jäsningen i gamla ekfat och som efter en tid på jästfällningen tappats över till flaska för att avsluta jäsningen där. Resultatet ett rödfruktigt och härligt bubbel med Pinot-toner. 

 

1 x Miya, Krasna-Hora ( Zweigelt )


Juicy Zweigelt från Moravia i Tejckien. Krasna Hora äger 5 hektar mark i Stary Possvorov och jobbar minimalistiskt helt utan ogräsbekämpning. Alla viner görs enligt biodynamiska principer och det här vinet jäser med nautrlig jäst och buteljeras innan jäsningen är klar. Resultatet är ett bubblande och lätt rödfruktigt vin med inslag av hallon, äpplen och granatäpple. 

 

1 x Vigna Rosa, Fangareggi


Från härliga Fangareggi som ligger mellan Reggio Emilia and Modena i Lambrusco (som vi även har Biancospino från). Just det här vinet är gjort på en blandning av Lambrusco di Sorbara, Fontana och Pinot Nero och är gjort som en rosa frizzante med massor av mörka körsbär och härlig rödfrukt i smaken. 

 

1 x Plumbastisk, Decideret


Funkig och cool cider från Danmark. Decideret är tre cider-gurus som håller till i Nordhavn i Köpenhamn. De jobbar med fräscha danska äpplen och lite interventino och fokus på experiment, att minska matsvinnet och att göra smakrika härliga ciderdrycker. Just den här cidern är gjord på överblivna trädgårdsäpplen från Fyn som fått macerera med Opal plommon från Lileø.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Dags för en ny låda från Byracka - en liten kvalitetsmedveten importör som fokuserat på naturviner - viner som görs med så lite mänsklig intervention som möjligt. Spontaneous Bubbles tar vid där Pet Pop slutade. Lådan innehåller 6 olika så kallade pet nat-viner - dvs Pétillant Naturel - där vinet tappas på flaska innan det jäst klart och därför är "naturligt" bubbligt. Och de kommer från några fantastiska producenter som Pittnauer, Judith Beck och Fangareggi.

Producenten

Byracka Wine är en vinproducent som har gjort sig känd för att producera utsökt vin av hög kvalitet i den lilla italienska regionen Marche. De grundades av Giovanni och Maria, ett passionerat par som ville producera vin med en unik karaktär och enastående smak.

Byracka Wine arbetar med ett småskaligt tillverkningsprocess och använder bara de bästa druvorna från sina egna vingårdar, som är belägna på kullarna i Marche-regionen. Vingårdarna sträcker sig över 15 hektar och är omsorgsfullt utvalda för att säkerställa att druvorna får rätt mängd solljus och näring för att producera högkvalitativ frukt.

Byracka Wines framgångar ligger i att de har en djup förståelse av de unika förutsättningarna som krävs för att producera bra vin, och deras erfarenhet i branschen har gjort det möjligt för dem att utveckla en stil som är både unik och sofistikerad. De använder en kombination av modern teknik och traditionella metoder för att skapa viner som är välbalanserade, eleganta och med en subtil komplexitet.

Byracka Wine är engagerade i att bevara miljön och arbetar hårt för att minska sin påverkan på naturen. De använder hållbara odlingsmetoder, och det är deras mål att skapa en cirkulär ekonomi där alla resurser används effektivt och inget går till spillo.

Sammanfattningsvis är Byracka Wine en passionerad och dedikerad vinproducent som har gjort det möjligt att producera högkvalitativt vin med en unik karaktär och smak. De strävar efter att fortsätta utveckla och förbättra sin verksamhet genom hållbarhet och innovation.

www.byrackavin.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du