Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 11

Vad tyckte du?

Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 11

Ekologisk

Dags för vår elfte Naturvinslåda från Dryckesbutiken med viner för dig som vill ha så lite manipulation och tillsatser som möjligt. När vi startade med första lådan så var det här en liten men växande trend. Nu är intresset otroligt mycket större - men fortfarande är det svårt att få tag på de här v ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Naturvin från Dryckesbutiken. Lådan innehåller: 

 

2019 Melon de Bourgogne- Pierre-Olivier Bonhomme - 1 flaska

Pierre-O som han kallas började jobba för Thierry Puzelat som har Clos du Tue Bouef redan som tonåring. De hade en period ett projekt tillsammans men nu har de bara signa egna domäner. Pierre-O har idag 10 hektar själv men köper även druvor från kompisar som även dem odlar biodynamiskt.  

Jord: Amphibolite & gneiss. Druva: Melon de Bourgogne Appellation: Vin de France Ålder på rankorna: Planterade 1984. Vinifiering: Direktpress följt av 9 månader i gamla 500-liters fat. Passar bra med: Apertif, skaldjur. 

2019 Vin Rouge- Clos du Tue-Boeuf, Thierry Puzelat, Les Montils 1 flaska

Thierry Puzelat drev Clos du Tue-Bouef tillsammans med sin äldre bror Jean-Marie som idag har dragit sig tillbaka och har nu fått sällskap av sin döttrar Zoe och Louise i vineriet. Thierry var en av grundarna till L’Association des Vins Naturels i Frankrike och har varit drivande i den rörelsen. Han har nyligen planterat 2 hektar vingård i Georgien och är delägare i ett par vinbarer. En man med måna strängar på sin lyra helt klart!  

Jord: Lera, kalk, sand & granit. Druva: Gamay Appellation: Vin de France. Ålder på rankorna: Planterade mellan 1995-2005. Vinifiering: Hela klasar får maceration carbonique 1 vecka följt av jäsning i öppna kärl ytterligare 1 vecka. 6 månader på gamla 600-liters fat. Passar bra med: Lantpaté, charkuterier.   

2019 Rousanne – Domaine de l’Amandier, Martin Texier, Rhône 1 flaska

Martin Texier, son till vinproducenten Eric Texier, har många järn i elden. Förutom att ha pluggat ekonomi, varit DJ i New York och att vara en hejare på att spela gitarr så gör han sedan 2014 vin under eget namn, men har självklart lärt sig av sin far sedan barnsben. Efter att ha gjort världen rotade Martin sig tillslut i Ouveze dalen i norra Rhône. Idag har han fem hektar i Saint-Julien-en Saint-Alban området. Han går mycket efter filosofin att låta vinet göra sig själv och väljer därför att göra så lite som möjligt med vinet. 


Jordmån: Kalk & grus Druva: Rousanne Appellation: AOC Côtes du Rhône. Ålder på rankorna: planterade 2012 Vinifiering: Direktpress följt av 6 månader på betongtank. Passar bra med: Kyckling i gräddsås. 

2019 Riesling Trocken, Weingut Knauss – Andi Knauss, Strümpfelbach 1 flaska

 Andi hade precis avslutat sina vinmakarstudier och efter en kort praktikperiod på en vingård i Österrike tog han över egendomen i Strümpfelbach. Totalt har han 18 olika små vinmarker i det kulliga landskapet runt floden Rems. Andi är väldigt precis och noggrann i sitt arbete och jobbar naturligt i vingården. Minimalt eller inget svavel och bara den naturliga jästen – en ovanlighet för att vara Tyskland.

Jord: Kalksten, märgel, Schilfsandstein, Kieselsandstein, Stubensandstein Druva: Riesling Appellation: Württemberg. Ålder på rankorna: Planterade 2005-2015 Vinifikation: Direkt press innan jäsning sedan lagring i 8 månader i ståltank och 3000 liters fat Style: Ren och skarp doft med gul stenfrukt och mineraler. Lätt med krispig syra och fullpackad med energi Passar bra med: Sushi, sill och mat med hög syra   

 

2018 Campaglione Rosso, – Filippo Manetti, San Lorenzo 1 flaska

Filippo arbetade tidigare inom bankvärlden. Han tröttnade och köpte en lite by som han har gjort om till Bed and Breakfast men till byn hörde 4 hektar vingård som han idag tar hand om. Han gör orange vin på drvuor som Trebbiano & Albana. Det röda vinet är en druva som heter Sangiovese Ravenna som är en lokal klon från Emili-Romagna. Den är lite tunnskaligare än sin storebror och mer aromatisk. Druvan har en underbar lagringspotential.

Jord: Lera, sand & kalk Druva: Sangiovese Ravenna Appellation: IGT. Ålder på rankorna: planterade 1999 Vinifikation: Avstälkade druvor får 3 veckors maceration förljt av 8 mån i ståltank Passar bra med: Pasta carbonara, pizza.   

 

2019 Tranoï, – Domaine Santa Maria, Patrimonio 1 flaska

Thomas Santamaria och hans lilllbror Matisse förvaltar idag gamla familjegendomen på norra Korsika. De är nu 6e generationen som brukar de 30 hektaren. Hos Thomas har man aldrig använt konstgödsel och bekämpningsmedel så vingårdarna är ytterst välmående och levande.

Jord: Schist Druva: Grenache Appellation: Vin de France. Ålder på rankorna: Planterade 1990 Vinifikation: Avstälkade druvor får 10 dagarns maceration följt av 8 månader i ståltank Passar bra med: Grillad citronkyckling med pommes och mayo. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/510351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Dags för vår elfte Naturvinslåda från Dryckesbutiken med viner för dig som vill ha så lite manipulation och tillsatser som möjligt. När vi startade med första lådan så var det här en liten men växande trend. Nu är intresset otroligt mycket större - men fortfarande är det svårt att få tag på de här vinerna utanför de hetaste vinbarerna och krogarna. Den här gången är det en höst- och vinterlåda med härligt innehåll.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du