Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Middagslåda

Vad tyckte du?

Winefinders Middagslåda

Vinlådan för den vinintresserade som tar hand om nyårsmenyn! Lådan är fylld med tolv viner (6 olika) som alla trendar just nu - samtliga fina representanter i den högre kvalitetsklassen. Bland annat finner vi årets mest eftersökta bubbelstil prosecco, en representant från eftertraktade rödvinsstilen ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

Wynns Coonawarra Estate, The Gables Cabernet Sauvignon 2015 (2 flaskor)

En efterlängtad producent i Winefinders sortiment är australiska favoriten Wynn’s som är rykande färsk i butiken. Vinet The Gables har varit en av Wynn’s signaturviner under lång tid och är ett rättesnöre för australiska kvalitetsviner. Vinet kommer från små parceller med cabernet sauvignon i Coonawarra där de skördades sent på säsongen när mognaden när syran i druvorna var i optimal balans. Vinet fick därefter 16 månaders lagring på en mix av nya och använda franska barriquer, hogs, vats och ståltankar. The Gables kan sparas i upp till ett decennium och gör sig väl tillsammans med den grillade maten eller smakrika grytor. Wynn’s har vinregionen Coonawarras äldsta etablerade vingårdar och sticker ut med sin kvalitet i allt de gör. De första rankorna planterades redan 1891 av skotska pionjären John Riddoch. Hyllade vinmakaren, Sue Hodder, har gjort över 25 årgångar på egendomen och tillskriver en del av framgången till den speciella jordmånen: Terra Rossa. Vineriet ligger beläget på gamla kalkstensdyner som är även 600 000 år gamla, och den långsmala sträckan med Terra Rossa-jord är enbart 20 kilometer lång och är därefter ett av landets mest eftersökta lägen. Jordmånen, tillsammans med det svala läget ger en optimal mognadsäsong för Wynn’s druvor.Vinet är sammetslent med inbjudande med toner av svarta vinbär, cederträ, eukalyptus, lakrits, läder, björnbär, körsbär och varma kryddor. Vinet är komplext och fylligt men elegant med en fräsch syra, medelfylligt tanniner och en lång, fruktdriven eftersmak och stor typicitet.

 

Torbreck, Woodcutters Shiraz 2016 (2 flaskor)

Ny årgång från australiensiska kritikerfavoriten Torbreck. Namnet Woodcutter är inspirerat av David Powells (Torbrecks tidigare ägare) tid som skogshuggare i Torbreck-skogen i de skotska högländerna. Druvorna till alla Torbrecks viner skördas för hand och växer på lågt avkastande vinstockar. Vinet jäser i öppna tankar och pressas sedan varsamt. Vinet lagras med jästfällningen i 12 månader på stora gamla fat och foudres (stora ekfat). Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring. Doften är kraftfull och fruktig med inslag av björnbär, svartpeppar, söta kryddor och mineral. Smaken är medelfyllig med mjuka tanniner och lång, komplex eftersmak.

 

Revino, Venuglia Valpolicella Ripasso 2015 (2 flaskor)

Klassisk Valpolicella Ripasso från producenten Revino! Revino är ett samarbete mellan Maddalena Pasqua på klassiska amaronefamiljen Musella och hennes bror Roberto. Avsikten är att ta fram ärliga traditionella viner till attraktiva priser. Man samarbetar med flera kooperativ i regionen för att komponera ihop det man anser vara bästa möjliga vin för pengarna. Efter försiktig pressning jäser vinet på temperaturkontrollerade ståltankar. Efter avslutad jäsning lagrades vinet i ståltankarna fram till februari då vinet fick jäsa en andra gång tillsammans med skalrester från amaroneproduktion. Därefter har vinet fått lagras i tolv månader på stora äldre ekfat om 3000 liter.Vinet har en fruktig och kryddig doft med inslag av körsbär, julkryddor och fat. Generöst fruktig smak med inslag mörka körsbär, plommon, nejlika och kryddor. Passar fint till grillat, lagrade hårdostar, smakrika grytor på nöt eller vilt.


Weingut Gundeloch, Riesling Trocken 2017 (2 flaskor)

Weingut Gunderloch grundades redan år 1890 och ligger i byn Nackenheim i tyska Rheinhessen. Egendomen omfattar runt 14 hektar i de bästa vingårdarna i Nackenheim och Nierstein, bland annat äger man nästan helt den berömda vingården Rothenberg. Gunderloch är kända både för sina smakrika torra viner och för sina enastående ädelsöta viner från Rothenberg. 1996 köpte Gunderloch vinegendomen Balbach i grannbyn Nierstein och fördubblade på så sätt sin vingårdsareal till drygt 30 hektar.Klassisk torr Riesling Trocken. Druvorna till detta vin skördas för hand och selekteras noggrant före pressning. Musten jäser vid låg temperatur på tankar av rostfritt stål. Efter cirka 80 dagar är jäsningen avslutad och då lagras vinet tillsammans med jästresterna ytterligare några månader på gamla 600 liters fat av tysk ek. Torr, ung, blixtrande ren, elegant, intensiv riesling med inslag av ananas, passionsfrukt och persika och citrus. Ett perfekt vin till lax, skaldjur, fisk, sallader, asiatisk mat eller som aperitif.


Piccini, Prosecco Vino Spumante Extra Dry (2 flaskor)

Populär prosecco från Piccini. Familjen Piccini lever i och är verksamma i hjärtat av Chianti. Deras historia börjar 1882 då Angiolo Piccini med endast 7 hektar började framställa viner under devisen -”det är inte hur mycket vin vi gör, utan hur mycket passion vi lägger ner i vårt arbete med vinet”. Idag är det fjärde generationen Piccini genom syskonen Mario och Martina Piccini som styr familjen och vinerna framåt. Det är även de som lyckats ta Piccini utanför Toscana och Italiens gränser. Idag återfinns familjen Piccinis viner runt om i världen och efterfrågan på deras välgjorda, goda viner fortsätter bara att växa. De har idag fyra egendomar i Toscana och genomgående från deras Chianti till vinerna från egendomen i Montalcino finns de gemensamma nämnarna: kvalitet, drickvänlighet och respekt för ursprunget!Detta vin är gjort med den så kallade transfermetoden, där den andra jäsningen sker på flaska och därefter filtreras och buteljeras om under tryck. Vinet dricks bäst i sin ungdom, gärna som aperitif, paj och sallader. En torr prosecco med frisk syra som balanseras upp av inbjudande toner av persika, päron och citrus. Stiltypisk med frisk syra och tydliga citrustoner.


Vasse Felix, Chardonnay Filius 2016 (2 flaskor)

Australiensiska favoriten Vasse Felix’s andravin: Filius. Vasse Felix är utan tvekan en av de främsta producenterna i Margaret River - de var också det första vineriet i området. Allting började med en lantbruksforskares kartläggning av de australiska områden som lämpade sig bäst för vinodling. Ett av de bästa visade sig vara Margaret River – ett område där det inte fanns några vinodlingar. Läkaren Tom Cullity i Perth läste rapporten, köpte lite mark och planterade en vingård som han döpte till Vasse Felix.Namnet "Filius" är latin och översätts till "sonen från…". I detta fall indikerar det kopplingen till prestigevinet Heytesberg. Druvorna kommer från utvalda vingårdar i Margaret River och plockas på natten för att inte druvorna ska vara varma när de kommer till vinanläggningen. På detta sätt får man ett vin med högre syra. Man använder enbart naturlig jäst och efter jäsningen får vinet vila på jästfällningen i franska ekfat i nio månader.Doften är stor och fruktig med balanserad fatkaraktär och inslag av exotisk frukt, honung och gula äpplen. Smaken är medelfyllig med markerat frisk syra och lång, krämig eftersmak med toner av citrus, friska äpplen, ek och smör. Bra längd i eftersmaken. Passar väl till rötter med vit fisk, kyckling och kalv.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/53751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinlådan för den vinintresserade som tar hand om nyårsmenyn! Lådan är fylld med tolv viner (6 olika) som alla trendar just nu - samtliga fina representanter i den högre kvalitetsklassen. Bland annat finner vi årets mest eftersökta bubbelstil prosecco, en representant från eftertraktade rödvinsstilen ripasso och finstämd cabernet sauvignon från Wynns. Vi finner även en matvänlig torr riesling, andravinet till prestigeproducenten Vasse Felix och en härlig Shiraz från kultförklarade Torbreck. Ett vin för varje tillfälle och maträtt!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du