Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Franska pärlor

Vad tyckte du?

Winefinders Franska pärlor

Vive le France säger vi med denna temalåda med sex röda franska favoriter! Vinerna representerar ursprung som Languedoc-Roussillon, Côtes-du-Rhône, Bordeaux och Ventoux och passar alla fint till säsongens mat såsom kraftiga grytor, vilt och gratänger.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2016 Les Darons, Jeff Carrel (1 flaska)

Prestigefyllda vintidningen The Wine Advocat har tidigare sagt om denna producent: ”Om vinet kommit från en mer prestigefylld region hade det kostat tre gånger mer.” Darons är regionen Languedoc-Roussillons lokala slang för ”fäder”, och namnet härleds till vinstockarnas ålder – de har över 40 år på nacken. Vinet är gjort på mestadels grenache (75%), som fått sällskap av en gnutta carignan och syrah från en vingård på hög höjd i Laure-Minervois. Vinet vinifieras utan svavel (lite tillsätts vid buteljering). Till karaktären är vinet fyllt av röd frukt, med en krispig syra som gör det hela friskt och saftigt. Ett riktigt härligt och användbart vin. Doften är ung och nyanserad med toner av röd frukt, mörka bär, peppar, lakrits, örter och mineral. Smaken är ung, koncentrerad och stram men också härligt fruktig med pepprig och nästan nyanserad och lockande med lätt kryddig ton. Här finns inslag av lakrits och vinet avslutas med en lång och fruktig eftersmak.

 

NV Le Petit Tracteur de Brunel, Domaine Andre Brunel (1 flaska)

Alain Brunel driver toppegendomen Domaine les Cailloux i södra Rhône och det här är hans instegsvin som är gjort på druvor utanför regionen. En fräsch och smakrik sydfransos gjord på de klassiska druvorna grenache, cinsault och syrah. Läcker saftig bärig doft av mörka bär, röda bär, kryddor och lite torkade frukter. Smaken är medelfyllig och generös med mjuk fruktig smak av röda bär, mörka bär och kryddor.

 

2016 Baron de Saint Jean, Grand Vins Sélection (1 flaska)

Perfekt allroundvin som passar till såväl ljust som mörkare kött, gärna med mycket färska örter. Druvorna skördas morgontid i Languedoc-Roussillon för att bevara fräschör i vinet. De olika druvsorterna, grenache, syrah och mourvèdre jäses alla separat i rostfria ståltankar vid en temperatur om 25-30 grader Celsius. Som macerationsteknik används huvudsakligen överpumpning av skalmassan. Efter avslutad jäsning lagras delar av vinet på franska ekfat om 225 liter av olika ålder och delar i rostfria ståltankar. Detta för att få en rad olika smakprofiler på delarna av vinet innan de blandas för att uppnå en bra balans av fruktuttryck och fat. Ungdomligt och charmigt med inslag av röd frukt, färska örter, lakrits och viol. ”Bästa köp!” i tidningen Allt om Vin.

 

2016 Côtes du Rhône Nature Red, Famille Perrin (1 flaska)

Ekologisk Côtes du Rhône från familjen bakom Château de Beaucastel - familjen Perrin. Efter skörd och noggrann selektering pressas druvorna innan de får jäsa på rostfria ståltankar. Därefter lagras 25% av vinet i 12 månader på stora franska ekfat. Blenden består av 60 % grenache och 40 % syrah. Passar till nötkött, vilt och grytor. Elegant och ungdomlig, kryddig doft med mängder av mörk frukt, läder, örter och ceder. I smaken är vinet torrt med markerade tanniner följt av en fin fruktsyra uppbackad av mörka och röda bär, kryddor och tobak.

 

2016 Château Lamothe-Cissac (1 flaska)

Lamothe-Cissac presenterar här sin 2016 som räknas som en av detta decenniums bästa årgångar i Bordeaux. Det här är en klassisk Bordeaux Haut-Médoc som börjar få en riktigt härlig mognad. Druvsammansättning är 73 procent cabernet sauvignon, 20 procent merlot, 5 procent petir verdot och 2 procent cabernet franc. Vinet har lagrats i 15 månader på nya ekfat. Tät mörkröd färg. Nyanserad och ganska utvecklad doft av mogna bär som björnbär, svarta vinbär inslag av blyerts. Medelfyllig och utvecklad smak av svarta vinbär, körsbär, cederträ och tobak med behaglig syra och silkiga tanniner. Stilfull och väldigt urpsrungstypiskt!

 

2014 Les Terrasses, Château Pesquie (1 flaska)

Ny årgång av Pesquies grenachedominerade vin; Les Terrasses. Namnet kommer från latin och kan löst översättas till ”ansamling av jord” och valdes eftersom området i Ventoux i Rhône består av kullar och dalar. För att bemästra den böljande terrängen behövde vinmakarna bygga terasser på de branta kullarna - många av dessa finns kvar än idag. Familjen Chaudière valde således namnet som en hyllning till de förfäder som mödosamt karvade ur de terasser som finns på familjens ägor. Vinet är gjort på ungefär 60 procent grenache från 60 år gamla vinstockar och 40 procent syrah från 30-åriga vinrankor (tillsammans med lite carignan och cinsault som "slunkit med"). 1/3 av vinet har lagrats i 12 månader påstora franska ekfat - 2-4 år gamla. Rund men koncentrerad smak av mörka och röda bär, kryddor, peppar och lite salmiak. Här finns ett skönt djup i frukten med inslag av hallon, körsbär, svarta vinbär, tobak, provencalska örter och lakrits. Vinet har en mycket bra struktur och härlig balans. Vinner på att luftas innan konsumtion.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/56051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vive le France säger vi med denna temalåda med sex röda franska favoriter! Vinerna representerar ursprung som Languedoc-Roussillon, Côtes-du-Rhône, Bordeaux och Ventoux och passar alla fint till säsongens mat såsom kraftiga grytor, vilt och gratänger.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du