Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Casas Del Bosque Reserva Pinot Noir Casablanca 2017
Våra kunder tycker

Casas Del BosqueReserva Pinot Noir Casablanca 2017

Chile, Casablanca Valley, 750 ml, 14,5%

Omtyckta och prisvärda Casas del Bosque är en liten "boutique"-familjeegendom i svala Casablanca Valley i Chile - en av de bästa regionerna i Sydamerika för kvalitetsviner. Vingården hamnade så sent som 2020 på listan över världens 50 bästa "vineyards experiences" av Worlds Best Vineyards. Egendomen ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Vinet har en fin röd färg och en doft av vilda jordgubbar, hallon och lite vanilj från fatlagringen, smaken fräsch och fruktig med väl integrerad syra i elegant finish.

Drickes
2020-2023
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Sockerhalt
2 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Omtyckta och prisvärda Casas del Bosque är en liten "boutique"-familjeegendom i svala Casablanca Valley i Chile - en av de bästa regionerna i Sydamerika för kvalitetsviner. Vingården hamnade så sent som 2020 på listan över världens 50 bästa "vineyards experiences" av Worlds Best Vineyards. Egendomen har specialiserat sig på pinot noir och sauvignon blanc. Här har vi deras Reserva Pinot Noir Casablanca 2017 - en kryddig och mjuk pinot noir - som nu dessutom är perfekt drickmoget! Matcha gärna till pasta eller pizza - detta är också ett rött vin som kan matchas med fisk. Vinet är gjort på utvalda druvor från Casas del Bosques egna gårdar i den västra delen av Casablanca Valley.

Producenten

Den chilenska vingården Casas del Bosque ligger 70 km norr om huvudstaden Santiago och 30 km från den historiska staden Valparaiso i hjärtat av Casablanca Valley. Regionen är känd för att vara Chiles bästa distrikt för svalklimatsviner, mycket tack vare den svalkande vindarna från närliggande Stilla havet. Vingård grundades 1993 av familjen Cuneo, som ursprungligen kommer från Italien. Fokus ligger på eleganta kvalitetsviner, och jobbar idag med den berömda vinmakaren Grant Phelps (tidigare anställd vid Viu Manent) från Nya Zeeland som tidigare har arbetat i Argentina, Australien, Kalifornien, Ungern och Oregon. Casas del Bosque är särskilt känt för att göra utmärkt Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Vingården driver även lyxrestaurangen Tanino, som av tidningen Wine Access Magazine blivit vald till en av de 20 bästa vin-restauranger i hela världen. Casas del Bosque blev år 2009 Value Brand of the Year i Wine & Spirits Magazine . 90 pts - Wine Enthusiast Magazine i juni 2012: Casas del Bosque makes some of the most pungent, expressive Sauvignon Blancs in Chile.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du