Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cottage Garden Cabernet Sauvignon-Shiraz 2016

Vad tyckte du?

Cottage Garden Cabernet Sauvignon-Shiraz 2016

Australien, South Eastern Australia, 750 ml, 13,5%

Cottage Garden cabernet sauvignon - shiraz är verkligen en stjärna i sin prisklass. Vinet är gjort på lika delar cabernet sauvignon och shiraz från utvalda vingårdar i södra Australien. Vinet har fått ligga en tid på ekfat.

Styckvis

89:-

/flaska
Låda (6 st)

79:-

/flaska, totalt 474:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2016

Druvor

Cabernet Sauvignon, Shiraz

Smaknotering

Fruktig doft med toner av mörka och röda bär, lite örter, kryddor, vanilj och sötlakrits. Smaken är balanserad och fruktdriven med en lätt fatkaraktär. 

Drickes
2016-2018
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Finansbureauet
5 stjärnor "Harmonisk... Borde bli en riktig hit"

Harmonisk och lättdrucken australiensisk Cabernet / Shiraz med elegans och lätt, feminint avslut. Borde bli en riktig hit, särskilt med tanke på priset.

DinVinguide.se
"Balanserat, slankt och kryddigt där lakritsrot hänger med körsbär och röda vinbär. Kolla priset!"

Aussie-blend som skulle kunna vara både syltig och mastig. Denna är ingetdera. Det är den nya stilen av vin från Australien där sval frukt och fräschör går före hög alkohol och tunga smaker. Balanserat, slankt och kryddigt där lakritsrot hänger med körsbär och röda vinbär. Kolla priset? Är det detta som kallas fynd?

Winefinders Wine Team
86 p "Imponerande att få till så ren frukt och fin balans för det här priset!"

Vinet har pigg och fin fruktighet, örtiga kryddtoner och lättsamma tanniner. Ett utmärkt husvin att ha till lättare kötträtter, gärna med grill- eller stekyta. Imponerande att få till så ren frukt och fin balans för det här priset!

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cottage Garden cabernet sauvignon - shiraz är verkligen en stjärna i sin prisklass. Vinet är gjort på lika delar cabernet sauvignon och shiraz från utvalda vingårdar i södra Australien. Vinet har fått ligga en tid på ekfat.

Producenten

Cottage Garden gör en serie av viner där principen är till överkomligt pris få så bra kvalitet som möjligt. Eftersom man gör viner på olika druvor köper man in dem från olika geografiska områden, då de har olika förutsättningar och behov för att komma till sin rätt. Oavsett om det är en pinot noir från Pathway eller en shiraz från Barossa eller McLaren Vale, så är det ursprunget som präglar vinet. Cottage Garden har två serier, den första är Cottage Garden där man gör en blend från olika fat för att få ett harmonisk och spännande vin av god kvalitet. Limited Edition kommer däremot från några utvalda, enskilda fat.