Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wolf Blass Black Label Cabernet Shiraz Malbec 2013

Vad tyckte du?

Wolf Blass Black Label Cabernet Shiraz Malbec 2013

Australien, South Australia, 750 ml, 14,5%

Fyrtioförsta årgången av Wolf Blass prestigelinje Black Label: årgång 2013 signerad Chris Hatcher. Sedan 1973 har filosofin för detta vin varit tydlig - att skapa det bästa årgången kan frammana och uppnå en helhet där summan är större än de enskilda delarna. Just 2013 består av 61% cabernet sauvign ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Cabernet Sauvignon, Shiraz, Malbec

Smaknotering

Stor, varm, och kraftfull doft med inslag av mörka plommon, svartpeppar, björnbär, choklad, ekfat, mynta och tobak. Smaken är fyllig, djup och välbalanserad med en lång eftersmak fylld av mörk frukt, kryddor, cederträ och tobak.

Drickes
2019-2028
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "A big and juicy wine with lots of ripe fruit."

"A big and juicy wine with lots of ripe fruit that shows blackberry, blueberry and granite character. Medium to full body, balanced and polished tannins. Racy."

Livets Goda
92 p "Den som köper 2013 bör utrusta sig med tålamod för detta är ett vin som lär behöva tid."

"I årgång 2013 så dominerar Langhorne Creek med 62 procent i blenden följt av 30 procent McLaren Vale och resten Barossa. Även cabernet sauvignon dominerar med 61 procent och kompletteras av 30 procent shiraz och resterande är malbec. 21 månader i ek där cirka 60 procent var ny. Den amerikanska eken stod för blott en tiondel av faten. Det märks ganska omgående att cabernet är den dominerande här för inslagen av druvans typiska markörer är flera. Ceder, svarta vinbär, gräsighet bland annat men det dyker även upp nyanser av en hel del eukalyptus, mörk choklad, svarta oliver och kryddighet. Smaken uppvisar mörk kryddig frukt, en mix av svarta vinbär och blåbär, och så går eukalyptustonen igen från doften. Bra tryck även om en viss syradominans är där i nuläget, något som sannolikt beror på justerad syra som behöver få tid att lugna sig. Den som köper 2013 bör utrusta sig med tålamod för detta är ett vin som lär behöva tid."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fyrtioförsta årgången av Wolf Blass prestigelinje Black Label: årgång 2013 signerad Chris Hatcher. Sedan 1973 har filosofin för detta vin varit tydlig - att skapa det bästa årgången kan frammana och uppnå en helhet där summan är större än de enskilda delarna. Just 2013 består av 61% cabernet sauvignon, 30% shiraz och 9% malbec med druvor vars ursprung är 62% från Langhorne Creek, 30% från McLaren Vale och 8% från Barossa. Vinet är lagrat i 21 månader på såväl ny som äldre ekfat från både Frankrike och Amerika. Detta är verkligen ett kraftfullt vin med lång lagringspotential - Wolf Blass menar själva att denna årgång kan lagras till 2041!

Producenten

Wolf Blass Wines grundades 1966 och sedan dess vuxit från en blygsam liten gård till att bli en av världens mest framgångsrika och prisade vinerier. Vinerna exporteras idag till mer än 50 länder och producenten har blivit känd för att gå i bräschen för modern vinmakning. 

https://www.wolfblass.com/