Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Chacra Treinta y Dos Pinot Noir 2018

Vad tyckte du?

Bodega Chacra Treinta y Dos Pinot Noir 2018

Ekologisk

Argentina, Rio Negro, 750 ml, 13%

Chacra Treinta y Dos är ett ”single vineyard” vin och druvorna växer på gamla rankor på en jordmån av lera, sand och småsten. Detta är förmodligen ett av nya världens bästa pinot noir-vin. Patagonien är numera välkänt som en av absolut mest gynnsamma vinmarkerna för just pinot noir och här ligger vi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Stor, ung och komplex doft av mogna röda bär, mörka körsbär, nymalen peppar, färska örter och läder. Kroppen är medelfylligt med mjuka fina tanniner, en stor komplexitet, frisk syra och en lång, fruktdriven eftersmak.

Drickes
2024-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
100 p "The structure of this is phenomenal and redefines pinot noir in Argentina"

The structure of this is phenomenal and redefines pinot noir in Argentina. Aromas and flavors of dried strawberry, iodine, oyster shell, wet earth, fresh mushrooms and flowers. Full-bodied, tight and focused with chewy tannins and a long, extensive mouth feel. Better after 2024.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chacra Treinta y Dos är ett ”single vineyard” vin och druvorna växer på gamla rankor på en jordmån av lera, sand och småsten. Detta är förmodligen ett av nya världens bästa pinot noir-vin. Patagonien är numera välkänt som en av absolut mest gynnsamma vinmarkerna för just pinot noir och här ligger vingården som planterades redan 1932. Chacras prestigevin har sitt namn från just det årtalet. Vinet får aldrig se nya fat, utan jäses med hela druvklasar vid låga temperaturer i runda cementtankar, med naturligt förekommande jäst. Efter det får det mogna 19 månader på 45% betongtankar 55% på två, tre och fyra år gamla franska ekfat för att vinerna ska bli mer burgundiska i stilen. 100% naturligt och ofiltrerad. Biodynamiskt och ekologiskt odlade druvor. Drick till kyckling, annan fågel, lättare kötträtter och kraftfullare fisk- eller grönsaksrätter.

Producenten

Bodega Chacra har på kort tid gått från intressant nykomling till hyllad producent av pinot noir i toppklass. Vingården grundades 2004 av Piero Incisa della Rocchetta i norra Patagonien. Piero är barnbarn till skaparen av Sassicaia och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att även hans egna viner har en sådan kvalitet. 

Bodega Chacras två vingårdar "1932" och "1955" - som fått namn från året då stockarna i vingården planterades - anses idag smått legendariska.

Redan från början arbetade man ekologiskt (bidoynamiskt) i vingården och de senaste åren har man känt att man fått allt på plats. Nu lagras vinerna inte längre på ny ek utan man använder redan använda fat och cementtank för att ge vinerna en så burgundisk och ren fruktsmak som möjligt. 

http://www.bodegachacra.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du