Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Del Fin del Mundo Postales Pinot Noir 2022

Del Fin del MundoPostales Pinot Noir 2022

Argentina, Patagonia, 750 ml, 13,5%

Ny årgång av Winefinderfavoriten postales pinot Noir! Bodega del Fin del Mundo betyder "vingården vid världens ände". Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien, ett väderbitet landskap i södra Argentina, och har specialiserat sig på den kinkiga druvsorten pinot noir. Argentina är förmodlige ···

Styckvis

139 kr

/flaska
Låda (12 st)

1 668 kr

Årgång

2022

Smaknotering

Pigg och ungdomlig doft av mörka jordgubbar, hallon, körsbär, sötlaktrits, örter, skogsvegetation och lite choklad. Smaken är frisk coh bärig med lite kryddiga toner, mjuka tanniner och balanserad syra. Här finns inslag av röda bär, mineral och lakrits.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av Winefinderfavoriten postales pinot Noir! Bodega del Fin del Mundo betyder "vingården vid världens ände". Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien, ett väderbitet landskap i södra Argentina, och har specialiserat sig på den kinkiga druvsorten pinot noir. Argentina är förmodligen det land i världen som har den största outnyttjade potentialen för kvalitetsviner och Del Fin del Mundos viner är ett utmärkt exempel på att även prisvärda viner finns att upptäcka vid världens ände. Vinet lagras i sex månader på franska och amerikanska fat.

Producenten

Bodega Fin del Mundo betyder vingården vid världens ände.  Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien i södra Argentina. Julio Viola, som äger Fin del Mundo, var drivkraften vid etableringen av alla vingårdar i San Patricio del Chañar-distriktet i Neuquen- provinsen. Vinstockarna planterades så sent som 1999. Tekniken ligger i framkant och även vinstockarna är uppbundna enligt en ny metod för att passa det torra klimatet i Patagonien. Från årgång 2004 har man anlitat en av världens främsta vinmakere, Michel Rolland från Bordeaux. 2009 inleddes ett samarbete med Eurnekianfamiljen som är en av de rikaste familjerna i Argentina. Detta har möjliggjort investeringar i både källare och vingårdar på närmare 50 miljoner USD. Här kan vi ha höga förväntningar.  
http://www.bodegadelfindelmundo.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du