Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Del Fin del Mundo Postales Pinot Noir 2015

Vad tyckte du?

Del Fin del Mundo Postales Pinot Noir 2015

Argentina, Patagonia, 750 ml, 13,5%

Bodega del Fin del Mundo betyder "vingården vid världens ände". Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien, ett väderbitet landskap i södra Argentina, och har specialiserat sig på den kinkiga druvsorten pinot noir. Argentina är förmodligen det land i världen som har den största outnyttjade p ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Pigg och ungdomlig doft av mörka jordgubbar, hallon, körsbär, sötlaktrits, örter och lite choklad. Smaken är bärig med lite kryddiga toner, mjuka tanniner och balanserad syra.

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Helt klart ett av de bästa pinot-vinerna vi hittat i prisklassen."

"Pinot noir gillar marginella klimat - växtförhållanden som ligger på gränsen - och man kommer inte längre bort än till världens ände - Fin del Mundo. Här har vi en extremt prisvärd pinot noir från de torra landskapen i södra Argentina. i doften är du förlåten om du tror att den kommer från Europa med en blommig skogig doft av röda bär och lite jord. Smaken bjuder förstås på mer frukt och mjukhet än vad du hade fått i Europa - men här finns också en struktur som gör att vinet både är läckert och intressant. Helt klart ett av de bästa pinot-vinerna vi hittat i prisklassen."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bodega del Fin del Mundo betyder "vingården vid världens ände". Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien, ett väderbitet landskap i södra Argentina, och har specialiserat sig på den kinkiga druvsorten pinot noir. Argentina är förmodligen det land i världen som har den största outnyttjade potentialen för kvalitetsviner och Del Fin del Mundos viner är ett utmärkt exempel på att även prisvärda viner finns att upptäcka vid världens ände. Vinet lagras i sex månader på franska och amerikanska fat.

Producenten

Bodega Fin del Mundo betyder vingården vid världens ände.  Vingården ligger i Neuquen-distriktet i Patagonien i södra Argentina. Julio Viola, som äger Fin del Mundo, var drivkraften vid etableringen av alla vingårdar i San Patricio del Chañar-distriktet i Neuquen- provinsen. Vinstockarna planterades så sent som 1999. Tekniken ligger i framkant och även vinstockarna är uppbundna enligt en ny metod för att passa det torra klimatet i Patagonien. Från årgång 2004 har man anlitat en av världens främsta vinmakere, Michel Rolland från Bordeaux. 2009 inleddes ett samarbete med Eurnekianfamiljen som är en av de rikaste familjerna i Argentina. Detta har möjliggjort investeringar i både källare och vingårdar på närmare 50 miljoner USD. Här kan vi ha höga förväntningar.  
http://www.bodegadelfindelmundo.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du