Vinskola

Winefinder lär dig grunderna i att kombinera mat och vin på bästa sätt

Mat och vin, en gudomlig kombination. Sedan urminnes tider har de hört ihop, som gjorda för varandra (för det var dem). I takt med globaliseringen och moderna transport- och kommunikationsmedel har utbudet av vin ökat och våra matvanor har förändrats. Det som förr var enkelt, mat och vin från samma jord, kan nu upplevas som komplicerat när vinet kan komma från Australien och maten från Sydeuropa. Ibland blir det jättegott och ibland mindre lyckat, eller i värsta fall direkt oaptitligt.

För många så upplevs tanken på att skapa en kombination av vin och mat lite som att läsa en text på ett språk man inte förstår. Båda kräver lite grundkunskap. Men med lite träning och övning blir denna kunskap till slut något som sitter i ryggmärgen.

Vi vill ge dig ett bättre självförtroende i att förena goda viner med god mat. Målet är att du skall kunna skapa fler av dessa ljuvliga ögonblick där kombinationen av maten och vinet skänker ett nästan magiskt element till helhetsupplevelsen.

Vad behöver du då kunna för att med bättre självförtroende kombinera mat och vin?


Först och främst behöver du lite grundläggande kunskap om några enkla regler, sedan fyller vi på med kunskap om grundsmaker, sedan behöver du också känna till lite om vin. Till dessa grundnivåer lägger vi till lite kunskap om tillagningstekniker, maträttskomposition, vinstilar och serveringstemperaturer. Med allt detta i bagaget är det sedan lätt att ta till sig tio stycken grundregler och med större säkerhet skapa magiska kombinationer av mat och vin.

Innan vi börjar vill vi fastslå att detta inte är en EXAKT VETENSKAP. Vi vill endast försöka ge dig en så bred grund att stå på för att du bättre skall förstå hur smaker förenar sig och för att du skall våga tro på din egen smak. För kom ihåg, om du tycker att det är gott och att kombinationen fungerar, då är det så! Våga tro på dig själv!

 

Winefinderskolan om mat & vin är uppdelad i tre "kurser"

 


1. Det absolut grundläggande


2. Lite mer kött på benen


3. Fullfjädrat hemmaproffs


 

Kundernas favoriter