Champagne Boizel

Boizel är det lilla Champagnehuset som specialiserat sig på rika viner och äldre årgångar. Idag leds huset av den 6e generationen Boizel - Florent Roques-Boizel.

Boizel

Champagne Boizel - Det lilla Champagnehuset

Rika viner och gamla årgångar. Champagne Boizel är det lilla Champagnehuset som står ut med sina lagrade viner!

När andra Champagnehus säljer senaste årgången så har Champagne Boizel specialiserat sig på äldre årgångar. För inte så länge sedan kunde vi erbjuda både 1985, 1990, 1996, 2000, 2002, 2004 och 2006 i butiken när de flesta sålde 2013 och 2014. 

Du hittar Champagne Boizel på Avenue de Champagne i Epernay. Huset grundades 1834 och drivs nu av sjätte generationen Boizel - med Florent and Lionel Roques-Boizel i spetsen.

Imponerande range

Sönerna samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Grand Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en fantastiskt bra och prisbelönt champagne allt från standardcuvéen Brut Réserve via Blanc de Blancs och Blanc de Noirs, via zero dosage Ultime, till Millésime-vinerna och familjens prestigechampagne - Joyau de France. 

Unika är också familjens Trésor-viner. Långlagrad Champagne som tas upp från husets källarvalv. 

Champagne Boizel
Florent Boizel