Vinjetten med Florent Roques-Boizel

Vi pratar Champagne med Florent från Champagne Boizel. Vad är det bästa tillfället för att dricka äkta champagne och vilka är de bästa glasen?

Snart är sommarens högtider här och många letar efter bra bubbel. Men hur gör ett proffs? Vi ställde några frågor till Florent Roques-Boizel på Champagne Boizel.

Finns det något tillfälle som är mer "rätt" än andra för champagne?

- Min första regel är att alltid ha en flaska redo i kylen. Du vet aldrig när du behöver lite champagne. Jag brukar öppna en flaska för att fira de goda stunderna i livet, viktiga högtider förstås men också för att bara njuta av sociala tillställningar med vänner eller familjen i hemmet. 

Vad brukar du använda för glas när du serverar champagne?

- Jag brukar föredra ett glas som är vidare/bredare än traditionella champagneglas - som Riedel Veritas Champagne eller Lehmann Jamesse collection. Champagne är ett vin och jag vill ge det en möjlighet att uttrycka doften och smaken till fullo. 

Ett av de mest berömda citaten från Winston Churchill är att "Champagne should be dry, cold, and free”. Hur vill du ha din champagne?

- Jag vill att min champagne helst ska vara torr och fräsch. Gärna serverad mellan 8 och 10 grader - dvs inte för kall. Och det viktigaste - den ska delas med ett bra sällskap!

Besök Champagne Boizels hemsida här!