Loire 2021

Följ med till Frankrikes trädgård - Loire - och prova några vinvärldens mest unika viner. Från Saumur till Sancerre - 7-10 oktober!

Följ med till Frankrikes trädgård i höst

Äntligen är det dags! Coronapandemin tvingade oss att ställa in Loireresan förra våren-sommaren men nu tar vi upp stafettpinnen. Följ med till Loire i höst.

Efter ChampagneBordeaux, Rhône och Bourgogne har det nu blivit dags för vår femte vinresa tillsammans med vår partner NW Production. Följ med oss till Loiredalen, Le Jardin de France (Frankrikes trädgård), på en resa som är helt skräddarsydd för vårt sällskap. Från det vackra Saumur längs med floden där chenin blanc och cabernet franc trivs som bäst ända fram till de världsberömda områdena för druvan sauvignon blanc, nämligen Sancerre och Pouilly Fumé.

Under våra dagar i Loire besöker vi;

Château de Valmer - mitt i Vouvray där det produceras några av de bästa Chenin blanc-vinerna i Loire.

Domaine Perrault-Jadaut - Vinodlaren Tanguy anses vara en av de bästa vinmakarna av ”Pet-Nat” viner i trakten.

Domaine de la Rouletière - Jean-Marc Gilet bjuder på en unik provning där vi kommer att provsmaka chenin blanc i olika stilar, Brut, Tendre, Sec, Demi- Sec et moelleux.

Langlois Château - beläget i Saumur är världskänt för sina Crémants de Loire som anses vara de bästa mousserande vinerna efter Champagne.

Domaines Roches Neuves - tillhör den allra högsta nivån av viner från Loire. Egendomen har kallats för ”nästa generations Clos Rougeard” och tillhör den absoluta toppen i Saumur.

Domaine Olga Raffault - beläget i appellationen Chinon och vars viner Les Picasses, Les Peuilles eller Les Barnabés är hyllade av vinälskare och vinprofessionella världen över.

• Domaine Henri Bourgeois - på väg till Sancerre stannar vi till i Chavignol hos vingården som förra året blev vald som en av de bästa i världen- Pouilly och Sancerre i toppklass. 

Domaine Bernard Fleuriet - välkänd egendom här på Winefinder. Elegant sauvignon blanc och pinot noir från Sancerre. 

 

Resan genomförs den 7-10 oktober och arrangeras av vår samarbetspartner NW Production (som också anordnat de tidigare resorna) som har huvudansvaret för våra resor.

Detta är resan för dig som verkligen är intresserad av denna klassiska region och dess viner och mat. Intresset för Loire är större än någonsin. 

Under resan hinner vi dessutom besöka två historiska kungliga slott. Det ena är Château de Chenonceau och sista dagenpå väg tillbaka till Paris stannar vi i Fontainebleau för ett besök på Château de Fontainebleau.

Utöver våra fantastiska provningar kan ni vänta er utsökta måltider i otroligt vackra miljöer hos bl a Chateau de Pray*, Le Gambetta*, l’Auberge des Templiers och La Tour mitt i hjärtat av Sancerre. De två första nätterna bor vi på Les Hautes Roches i närheten av Tours och sista natten bor vi mitt i Sancerre på Hotel Le Panoramic.

Preliminärt program 

Du kan ladda ner programmet för resan här!

Totalpris: 30 490 kronor

(inkl. moms och skatter)
Antalet platser är starkt begränsade.
Din plats bokar du enkelt via mail till vår resepartner NW Production.

Detaljer

I priset ingår
• Resa från Stockholm/Köpenham till Paris tur och retur
• Buss (bekväm luftkonditionerad turistbuss) från och till Paris och till alla våra besök. 
• Boende nätter på Les Hautes Roches och 1 natt på Le Panoramic
• Samtliga luncher och middagar (se ovan för preliminär lista)
 Privata besök och samt provningar på nämnda vinhus.
• Dryck på alla provningar och till alla måltider
• Personliga vinguider på hela turen 

Ej inkluderat i priset
• Enkelrumstillägg
• Dricks för Guide och chaufför.
• Personliga utgifter på hotell, besök och övrig tid

Det finstilta

Programmet är preliminärt och kan ändras.

Din bokning gör du genom att skicka mail till vår projektledare Teresa Werdinius  på vår reseproducent NW Production (enklast är att trycka på bokningsknappen här ovan). Du kommer då att få alla instruktioner och information via mail.
Din bokning blir giltig först då du betalar e
n deposition till NW Production på 8 000 kr/deltagare betalas vid anmälan till bankgiro 752-9837 med ref “Bourgogneresa Winefinder, namn”. Resterande belopp ska betalas in senast 60 dagar innan avresa.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan vid för få deltagare. Du meddelas då i god tid och får full ersättning.

Från NW production följer följande personer med på resan!

Frédéric Hervier

Frederic är född i Loiredalen, vinkännare och uppvuxen i en fransk vinodlarfamilj. Han har organiserat vin- och Champagneprovningar sedan 2007 både i Danmark och i Sverige och leder numera Winefinders vinprovningar i södra och västra Sverige. Frédéric har under mer än 10 år lett vinresor i bland annat i Italien, Spanien, Portugal och flera regioner i Frankrike.

Teresa Werdinius

Projektledare för NW Production.

Winefinder Premium Vinresor

Premium Resekoncept