Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Matthiasson Wines Chardonnay Linda Vista Vineyard 2018

Matthiasson WinesChardonnay Linda Vista Vineyard 2018

USA, Kalifornien, 750 ml, 13%

Matthiasson Wines är en ny och spännanden producent hos oss på Winefindner. Deras  Linda Vista Vineyard Chardonnay är ett lysande exempel på förstklassig amerikansk vinmakning när den är som bäst - knivskarpt elegant med utsökt balans. Matthiasson hyr sedan 2011 Linda Vista Vineyard. West Oak Knoll- ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Elegant och nyanserad doft med tydligt inslag av mineral, citrus, äpplen, vita blommor och kryddor. Fyllig, smakrik mycket frisk och nyanserad smak med fin krämighet och mineralton, inslag av citrus, periska och äpplen. Smakrikt, med en lång, finstämd eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
2 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Matthiasson Wines är en ny och spännanden producent hos oss på Winefindner. Deras  Linda Vista Vineyard Chardonnay är ett lysande exempel på förstklassig amerikansk vinmakning när den är som bäst - knivskarpt elegant med utsökt balans. Matthiasson hyr sedan 2011 Linda Vista Vineyard. West Oak Knoll-området där det ligger är en av de klassiska Chardonnay-platserna i Napa, ända tillbaka till 60-talet då klimatet här ansågs vara för kallt för fylliga röda. De svala vindarna och lerjordarna bevarar en fin syra och friskhet, medan Napasolen ger fyllighet och mognad. Att hyra vingården och odla den själv gav Matthiasson kontrollen och möjligheten att producera Chardonnay, där att skapa "balans" betyder är en balans på en rakhyvel enligt producenten. Vinrankorna planterades ursprungligen 1989 av Beringer, och Matthiasson är stolta över att få möjligheten att ta hand om rankorna nu när vingården når en riktig mognad.

Producenten

2003 startade Steve Matthiasson, tillsamman med sin fru Jill Klein, Matthiasson Wines. Man driver tillsamman sju vinmarker i Napa Valley och Sonoma. Paret jobbar väldigt intensivt i vinmarken, de försöker leva efter devisen att bra vin görs i vinmarken, inte i vineriet.


Matthiasson ses av många som en av de viktigaste vinerierna som har vuxit fram de sista åren i Napa valley. Man har tagit ett klart och tydligt avstånd från överextraherade viner och jobbar gränsöverskridande med andra vinerier i området.


Steve Matthiasson blev utnämnd till årets vinmakare 2014 av the Chronicle och har en bakgrund som konsult åt Stag’s Leap Wine Cellars, Araujo Estate och Spottswoode and Hall.

https://www.matthiasson.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du