Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Paul Hobbs Winery Cabernet Sauvignon Beckstoffer To Kalon Vineyard 2013

Vad tyckte du?

Paul Hobbs Winery Cabernet Sauvignon Beckstoffer To Kalon Vineyard 2013

USA, Kalifornien, 750 ml, 14,5%

Beckstoffer To Kalon Vineyard planterades först i mitten av 1800-talet av H. W. Crabb, en av den tidens pionjärer. Fältet fick namnet "To Kalon", ett uttryck från grekiska som betyder det bästa av det bästa. På 1900-talet fick To Kalon vingården, men hjälp av de legendariska Georges de Latour-vinern ···

Styckvis

5 995:-

/flaska
Låda (6 st)

5 995:-

/flaska, totalt 35 970:-
Årgång

2013

Druvor

Cabernet Sauvignon

Smaknotering

Doften är stor och generös och bred med djup koncentration. Smaken är intensivt stor och djup med toner av mogen svartavinbär, björnbär och plommonkompott som kompletteras med toner av krossad sten, grafit och lakrits. Detta vin har alltid varit lättillgängligt i sin ungdom och exceptionellt välbalanserat på grund av dess fantastiska fruktkaraktär och finess.

Drickes
2019-2040
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
3 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
100 p "Perfect. Better in 2020, but amazing now."

This is incredible with blackberries, oyster shell, and iodine. Stones and graphite. Perfect nose. Full-bodied, yet so balanced and dense with terrific subtle fruit and a salty, savory finish. Like sea salt with raw wagyu meat. Perfect. Better in 2020, but amazing now.

WineAdvocate
100 p "It has a finish of well over 55 seconds. This is amazing work"

The second perfect score I have given to a Hobbs Beckstoffer To Kalon Vineyard Cabernet Sauvignon (the other was the 2002), the 2013 is as spectacular as his 2002 was. There are 638 cases of this massive wine that comes across like a first-growth Pauillac. Lead pencil shavings, cedar wood, blueberry and blackberry liqueur as well as hints of forest floor and tobacco leaf are all present in this fragrant, sumptuously textured, full-bodied, massively rich yet sensationally well-balanced Cabernet Sauvignon. It has a finish of well over 55 seconds. This is amazing work, and interestingly, I believe Hobbs was the first to offer a Beckstoffer To Kalon Vineyard designated Cabernet Sauvignon.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Beckstoffer To Kalon Vineyard planterades först i mitten av 1800-talet av H. W. Crabb, en av den tidens pionjärer. Fältet fick namnet "To Kalon", ett uttryck från grekiska som betyder det bästa av det bästa. På 1900-talet fick To Kalon vingården, men hjälp av de legendariska Georges de Latour-vinerna, renommé som den bästa av alla Beckstoffer vinmarkerna. 1993 övertogs vingården av Andy Beckstoffer och Paul Hobbs grep omedelbart detta unika tillfälle att arbeta med den historiska vingården. 


Under vinmakningen använder sig Hobbs av tre pumpover per dag under jäsning, men antalet dagar pumpover varierar mycket beroende på varje årgångs behov. (Han gör punchdowns för Petit Verdot och Merlot - "och speciellt för Pinot Noir" - men inte för Cabernet Sauvignon på grund av dess "mer köttiga och därmed mindre träiga och ofta grönare stjälkar.") Total maceration brukar normalt varierat från 30 till 45 dagar men är numera normalt inte längre än 35 dagar, eftersom Hobbs är mindre benägna att använda för lång efterjäsningsmaceration.


Fram till 2001 lagrade Hobbs sina To Kalon Cabernet i Taransaud och Seguin Moreau fat, mellan 75% och 85% av dem nya. Sedan dess har han använt 100% ny ek, med tunna stavade Taransaud-fat som sitt första val med en liten andel av Darnajou, Marcel Cadet och Radoux (idag använder han mest Taransaud plus några Darnajou fat). Under vintern håller man vinkällaren kall och ”rackar” vinet minst fyra gånger innan blend och flaskning i juni.

Producenten

Paul Hobbs var 16 år när han för första gången drack en klunk vin och det kom att förändra hans liv. Det var visserligen Chåteau d'Yquem 1962 som hans far hällde upp i glaset men upplevelsen inspirerade Paul Hobbs att utbilda sig till vinmakare. Han har jobbat för, bland andra, Robert Mondavi, Opus One och Simi men 1991 grundade han sin egen vinfirma, Paul Hobbs Winery. Vinanläggningen ligger i Sebastopol, i Sonoma County, men man gör även vin i Napa. Inte minst satte Paul sina viner på den kaliforniska vinkartan när han 2005 fick 100 poäng av Robert Parker för en cabernet just från Napa, Oakville närmare bestämt. Idag producerar man, i huvudsak, chardonnay, pinot noir och syrah i Sonoma och cabernet sauvignon i Napa. Alla viner från Paul Hobbs Winery jäser med naturlig jäst och lagras på fransk ek och de varken klaras eller filtreras. Paul Hobbs äger ytterligare en kalifornisk vinfirma, Crossbarn Winery, och är delägare i Viña Cobos i Argentina.
http://www.paulhobbswinery.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du