Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Riesling Trocken 2020

Weingut Fritz Ekkehard Huff Riesling Trocken 2020

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12%

Det här är Weingut Fritz Ekkehard Huffs torra riesling med en kristallklar och fräsch citrussmak - ett vin som är gjort för att vara rättframt och kul att dricka. Druvorna kommer från platån och foten av Roter Hang där jorden är lite bördigare - vilket ger ett vin med generös frukt som mognar snabba ···

Styckvis

139:-

/flaska
Låda (6 st)

139:-

/flaska, totalt 834:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2020

Druvor

Riesling

Smaknotering

Ung klassisk rieslingdoft med innslag av citrus, persika, blommor, rökig mineral och gröna äpplen. Smaken är torr, mycket fräsch och uppfriskande med en lång härlig eftersmak som också den innehåller citrus, persika och mineral. Nervig och fräsch avslutning. 

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3,6 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
90 p "Such a bright and joyful nose of white peach and sliced pear with delicate lemon zest, floral and herbal nuances"

Such a bright and joyful nose of white peach and sliced pear with delicate lemon zest, floral and herbal nuances. Juicy, light and crisp on the palate with a very satisfying balance of fruit and acidity. Drink now. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Weingut Fritz Ekkehard Huffs torra riesling med en kristallklar och fräsch citrussmak - ett vin som är gjort för att vara rättframt och kul att dricka. Druvorna kommer från platån och foten av Roter Hang där jorden är lite bördigare - vilket ger ett vin med generös frukt som mognar snabbare.

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!